Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

type_B 

všechny recenze uživatele

Mohla mít všechno... titul z medicíny, dánského prince v manželské posteli, pěkné bydlení za státní peníze. Kdo by o takový osud nestál? Na scéně se však objevuje protřele zchytračelá a sofistikovaně záludná princezna Kirsten ze sousedního Finska - a ač ze zcela jiné jazykové skupiny, snaží se klofnout prince Edvarda pro sebe. Kirsten využívá mediálního nátlaku, aby Paige vyhodila z královské sesle, nakonec se jí přece jen podaří sympaticky prostoduché americké dívce neznalé lsti a diplomatické přetvářky Edvarda přebrat. Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc, lidské povahy se zde projevují v jejich obnažené podobě. Aha a nakonec první dánská ústava z roku 1240. I historická věrohodnost je dodržena... ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Ani novodobé princezny nemají na růžích ustláno. O tom se přesvědčí Paige Morganová, která se co nevidět má provdat za dánského následovníka trůnu, prince Edvarda. Ovšem před bankrotem stojící norský král má zcela jiné plány, raději by u zdroje dánské pokladny viděl sebe a svoji dceru. Neváhá proto vytáhnout na světlo staletí starý, avšak stále nezměněný zákon: ožení-li se princ s ženou neurozeného původu, ztrácí nárok na královskou korunu. Jeho dcera Kirsten se ujímá výchovy Paige po svém, namísto zasvěcení do role dánské královny se Paige stává obětí různých nehod a nedorozumění, které ji znemožňují v očích Edvarda i tisku. Prohlédnutí pravé tváře Kirsten však na rozhodnutí již nic nezmění, Paige coby chudá dívka z venkova opouští sen o královské pohádce. ● Jak je z mnoha záběrů patrno, film Princ a já 2 se natáčel v českých městech a zámcích. A říkám si, když filmařům nestálo za námahu pro konzumní americké diváky sundávat se s názvy ulic a obchodů, rovnou mohli citovat dánskou ústavu z Kosmovy kroniky a mávat českými vlaječkami. Hlavní zápletka filmu se přímo příčí zdravému rozumu, kam může dospět stát, jehož stále platné pasáže ústavy jsou vytahovány z letitých knih nebo podzemních katakomb? Stydím se, že jsem předchozí díl označil jako velmi vydařený, alespoň co se žánru romantika týče, druhý díl byl pošlapání důvěry mé i všech dalších diváků. ║24.10.2009║ ()

Reklama

lilina133 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nehnevajte sa predsa!!!To bolo niečo strašné. Mám rada jednotku, preto som bola na dvojku zvedavá...Prečo som len taká zvedavá a neodradila ma ani upútavka, síce tá už predpovedala hrôzu rozsahu prírodnej (v tomto prípade filmovej...) katastrofy...A úplný vrchol bolo to, že z prvého film ostal iba herec v hlavnej úlohe, Česká republika a dav z prvého dielu, tak to už je na zaplakanie....Pretrpela som to do očakávaného konca a môžem povedať, že film bol taký hrozný ako ulízaná cestička herca Luka Mablyho v úlohe princa Edwarda... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování prvního dílu. Řekla bych, že tentokrát to bylo pojaté i trošku s humorem. Mě se to líbilo, jenom mi vadilo, že kromě postavy prince (Luke Mably), tam všechny postavy hráli jiní herci než v prvním dílu. S tmavovlasé medičky Paige se stala oslnivá vlnitá blondýna, královna nám zestárla a dosti vyhubla a král, který v 1.dílu ležel na smrtelné posteli zázrakem obživnul a vyplešatil. Réžii vedla též jiná režisérka. Pokud to mělo být pokračování prvního dílu, tak to dost vadí (aspoň mě !). Je tam dost českých herců (no herců-spíše křoví - jako Andrea Verešová,Lenka Termerová,Dáša Bláhová aj.) Jakou moc mají ty dolary !! Myslím však, že pro lehčí pobavení a jako ukázka, že šlechta to nemá lehké při výběru partnera, je to film roztomilý. ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce obrovský propad. Ani se nedivím, že Julia Stiles v tomhle dile nehraje. Byt na jejím miste taky to odřeknu... u tehle komedii stačí jeden díl a dost. Tady to nemá poradnou myšlenku a skoro nic se tam neděje. Vlastně ani nevím proc jsem tomu dala tu 1*, asi tam je něco, co si to zaslouží, ale bude mi trvat dlouhou dobu než přijdu na to co. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)
  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)

Reklama

Reklama