Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

E lan 

všechny recenze uživatele

Americká popcornová komedie s absolutně nelogickým scénářem se zvraty, které asi těžko někdo pochopí. Komediálních prvků stojících alespoň za pousmátí je také poskrovnu. Jediné, co poté českého diváka může bavit je hledání českých scenérií a identifikování známých českých herců v totálních štěcích:-) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Emancipované Popelky máme v Čechách rádi. ;) Tahle s divným jménem je pořádně od rány, princátko je dle očekávání ve vatě vypiplaný bulík. Kdo mě skutečně okouzlil, byl jeho dokonale sucharský komorník Soren, ti dva zlehka koketují s legendárními dvojkami jako Jeeves a Wooster, nebo Saturnin a jeho pán, i když samozřejmě nejsou zdaleka tak vtipní. Další díly si odpustím, jednička pobavila, ale stačila. ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Sice je to trochu přeslazená hollywoodská pohádka, ale díky sympatickým hercům i nenásilné formě vyprávění se na to krásně kouká, taková romantická oddychovka. Příběh je samozřejmě už po 10 minutách brutálně čitelný, nejdřív se nesnášejí, pak se milují, pak se odloučí, no a jak to asi skončí, že ? 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozčarován. Asi tak jsem se cítil po projekci „romantického“ snímku, který se divákovi snažil vnutit, že z modelu chudé dívky a bohatého prince se dá těžit donekonečna. Hlavně abychom doklopýtali ke kýženému happy-endu. Celou dobu se tváří jako intelektuální romantická podívaná pro mladé (tu a tam ten Shakespeare nebo tápání ohledně vladaření), k dobru mu jde snad jen absence hrubozrnného humoru a tělních tekutin. Ono to bylo zhruba takhle. Ambiciózní a přepečlivá Paige je obyčejné americké děvče, které má odhodlání, studijní cíle a na rozdíl od jiných spolužáků také brigádu, aby si své sny mohla plnit. Ve správném okamžiku (problémy s Hamletem) se na scéně objeví i zdánlivě obyčejný mladík, bez horlivých ambicí, se zálibou v rychlých kolech a dívčí společnosti. Navíc s budoucími vladařskými povinnostmi. Ano, Eddie je dánským korunním princem, jen si moc nepřeje, aby se to vědělo. Je přeci v Americe, kde si chce nezávazně užít. Zejména bez společnosti všudypřítomných paparazziů. Prosté. Stejně jako následné seznámení, i postupné seznamování!! Bez špetky invence nebo chemie mezi ústřední dvojicí. Ani nářezák na uzeninu tu příliš nefunguje. I věrohodnost jednotlivých situací je dosti diskutabilní. Postupně se dostaneme do relativně atraktivních prostředí (farma rodičů, závody sekaček), ale ani zde nabízený potenciál nenese ovoce. Těch situací je celá řada, navíc dosti si podkopávajíc stoličku skřípajícími dialogy. Zásadním problémem je ale chvíle prozrazení královské identity, partnerské krize i změny prostředí, která moje hodnocení bohužel nepustí k vyššímu hodnocení. Následné události jsou jedním slovem smutné (smysluplné jednání postav je odsunuto tak nějak na druhou kolej), korunované tím, že tvůrci ani nedali Paige prostor k tomu, abychom si lépe mohli uvědomit její krizi, vedoucí k rozhodnutí, že její sny směřují přece jenom někam jinam. Povinný happy-end už pak jenom podkopává autorčinu vizi, která zřejmě směřovala do jiných, logičtějších sfér. Velká škoda nevyužitých (a nejednou nabízených) šancí. Ptát se po smyslu motivací jednotlivých postav je plýtváním drahocenného času. Film ve výsledné podobě postrádá nejen potřebnou dávku romantiky, ale i komična (násilně našroubované komické scénky příliš nefungují). Jak známo, The Prince & Me zčásti vznikal u nás, všímavější divák postřehne Kláru Issovou, Barboru Kodetovou nebo Andreu Verešovou. To ale nemění nic na faktu, že bez talentované (tentokráte ale rozhodně ne zářivé) Julie Stiles by byl výsledek ještě žalostnější!! 40%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádkovou romantickou komedii činí snesitelnou především J.Stilesová v roli emancipované studentky Paige. Její mdlý partner (nechce se věřit, že by měl být tím playboyem, za jakého jej vydávají tvůrci) je natolik podobný J.Francovi, až se skoro vyplatí sázka, kdo držel scénář v ruce jako první. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení se z větší části odehrávalo na různých lokalitách roztroušených po českých hradech a pražských Stillking Studios. (imro)
  • Na natáčení v knihovně měl štáb pouze 4 hodiny. (M.B)
  • Během přestávky na filmové zkoušce v Torontu si Luke Mable a Ben Miller vyrazili do hotelu Four Seasons a chovali se jako postavy, které hráli ve filmu. Přesvědčili všechny, že Mably je dánský princ a žádali si čaj, koláče a šest číšníků. (imro)

Reklama

Reklama