Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

salahadin

všechny recenze uživatele

"Pane polní maršále, poslušně hlásím, že desátník Marshall se dostavit k exekuci. Co mu mám odříznout, nohu, ruku nebo hlavu?" Odpověď zní: "Desátníku Marsallovi uříznout nohy od režisérských štaflí a objektiv kamery, pokud to nezabere, navrhuji přesídlit se urychleně na planetku 951 Gaspra, než natočí něco podobného." Nehodnotím hvězdičkami kvůli nedostačující stupnici za nulou směrem doleva. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Na tehle film jsem alergickej. Je to stašně debilní příběh o nepopulární holce, co zjistí, že je vlastně princezna. Následuje snůška trapnejch situací a ještě trapnějších situací. A ničeho jinýho jsem se prostě nedočkáte. Mj. kdybych měl vybrat TOP 10 nejodpornějších herečer, určitě by se do něj vešla Heather Matarazzo. ()

Reklama

Lachtaan

všechny recenze uživatele

Můj vztah k Anne Hathaway bych mile rád přirovnal k tomu, který chovám k Zacu Efronovi. Toho jsem mohl kdysi sebevíce proklínat kvůli výkonům v HSM a dneska se snažím, aby mi neutekl jeden jediný jeho snímek, Anne mi ohromně iritovala v téhle rádoby romantické slátanině a opět tomu vděčím své sestře, která Deník musela sjíždět měsíc co měsíc na DVD. A dneska ji řadím do mé TOP 10 nejoblíbenějších hereček a za poslední cca 4 roky jsem v její filmografii nenarazil na špatný film. Takže onen pro mě potupný Deník princezny beru také jako laciný start do jinak povedené kariéry. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jasně, tak trochu pubertální a novodobá pohádka.. ale za to je tam docela pár momentů u kterých se dobře pobavíte. Příběh je stanovený na opět známem stylu, kdy se z obyčejné ošklivé holky stane pěkná dámička. Umíte si představit kdyby Vám babička Královna řekla, že jste princeznou v pubertě?! A kort, když jste šedá myška okolí?! Asi by to s Vámi zamávalo.. To samé to udělá z Miou, ale nakonec přistoupí na podmínky babičky a své matky a učí se všemu novému z královské rodiny. Projde změnou v podobě zkrášlení od jednoho kosmetika, jenže ten nenechá nic bez povšimnutí a vše řekne novinářům. A tak se Mia musí vypořádat s novináři, nepřejícími spolužačkami, klukem do kterého je zamilovaná, ale on jí lapí do pasti jen aby se zviditelnil, ale v poslední řadě sama se sebou, co vlastně chce.. Mia má ve filmu přirozené chování a to vzhledem k roli pubertačky i jejímu věku sedí.. Navíc Anne Hathaway předvedla, že jí tyhle role sluší! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Disney studio přineslo svoji verzi příběhu o tom, jak se z ošklivého kačátka stane půvabná princezna. Ne, tohle s o rok starší kolumbijskou telenovelou ´Ošklivka Betty´ skutečně nemá nic společného, i když společné motivy by tu byly. Vyprávění o zakřiknuté Mii, do které si každý ´kopne´, přináší především lehký humor, jednoduchý děj, k tomu romantickou atmosféru a typické dívčí trable. A tak je divácky zaměřen především pro mladé dívky, které námět nejvíce osloví. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Scéna s pošmyknutím na školskej tribúne bola nehoda. Počas scény, kde sú Mia (Anne Hathaway) a Lilly (Heather Matarazzo) na tribúne, Anne Hathaway náhodou spadla. Režisérovi sa to ale páčilo natoľko, že to nakoniec vo filme nechal. (Raccoon.city)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 26 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama