Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že u některých filmů se po divákovi očekává, že přepne spínač myšlění do polohy "off" (má-li nějaký spínač, pochopitelně), leč i tento úkon by měl být vyvážen nějakou protihodnotou - například mimořádnou zábavností snímku nebo dechberoucími efekty. Tady jsem se dočkala jen nutkání ke zvracení. Jediným kladem téhle trapárny je fakt, že proslavila Anne Hathaway. Jinak navrhuju úředně zakázat! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

No já nevím...disneyovsky infantilní, absolutně nepoužitelné pokud nesleduje naivní dušička nějaké holčičky. Jen čekám, kdy ještě přijde tento film v animované verzi...přestože hraná je mi bližší, je to absolutně na jedno brdo se všemi stereotypními animáky z dílen hooodně přestárlé společnosti Disney. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Teenedzerska limonada, ktora ma celkom pobavila. Reziser Garry Marshall ma uz davno za sebou casy, ked este natocil kvalitnu PRETTY WOMAN (1990) a ta zrejme asi navzdy zostane jeho najuspesnejsim filmom. Prekvapila ma aj Whitney Houston, ktora je pod filmom podpisana ako producentka. Anne Hathaway som si oblubil uz v komedii DABEL NOSI PRADU (2006) a odvtedy sa na nu divam stale radsej, takze aj to bol dovod, preco som si chcel pozriet aj tuto komediu... 19.12.2009______ Anne Hathaway - (Mia Thermopolis) +++ Hector Elizondo - (Joe) +++ Julie Andrews - (Kráľovna Clarisse Renaldi) +++ Mandy Moore - (Lana Thomas) +++ Heather Matarazzo - (Lilly Moscovitz) +++ Caroline Goodall - (Helen Thermopolis) +++ Robert Schwartzman - (Michael Moscovitz) +++ Erik von Detten - (Josh Bryant) +++ Produkcia: Whitney Houston +++ Hudba: John Debney +++ ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jó, celkem slušná komedie, pokud se vám zrovna nechce moc přemýšlet... Na poměry Walt Disney production celkem dost slušný. Je to něco na styl Pretty Woman, jenže trošku slabší - po všech stránkách (no, ono by bylo krapet těžké překonat Julii Roberts v její životní roli...)! Přesto byl film celkem kvalitně zahraný a bylo v něm nekolik dost hustých fórků. Celkově, tento film by se dal srovnat s Harry Potterem (fandové Harryho prominou), a jelikož jsem mu dal 3*, tak u toho zůstanu... ()

nikushaa 

všechny recenze uživatele

A mne sa tento film páči :) Knižku som priam zbožňovala a hoci sa jej filmová verzia od nej dosť líši, aj tak som si ju musela obľúbiť. Nevravím, že je to nejaký kvalitný film. To isto nie. Ale je to taká výborná oddychovka. Je to vtipné, príjemné, pohodové a romantické - no, čo viac si môžem priať? :) A navyše Anne úloha nesmelej princeznej Mie vyslovene sadla. Denník princeznej si nikdy nenechám ujsť. Pripomína mi časy, keď som ešte s nadšením čítala knižnú verziu. A neviem čím to je, ale na konci sa vždy musím usmievať. Proste moja filmová guilty pleasure :) 4* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když Mia (Anne Hathaway) na začátku otevírá žaluzie, při pohledu zvenku je sklopí rukama. V dalším záběru, při pohledu zevnitř, jsou zase zatažené a otevírá je tyčkou. (Mr.Hudson)
  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) musela mít, ještě před proměnou do následnice trůnu, umělé obočí. (pethrik)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 108,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 165,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama