Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Deverant odpad!

všechny recenze uživatele

Utrpení. Celé jsem to viděl jen proto abych zjistil (po náhodou shlédnutých deseti minutách), jestli se objeví aspoň jedna vtipná situace. Možná ale proto, jak mě výsledek přinutil uvažovat, že se podvědomě chci za něco trestat, ale bojím se fyzické bolesti. Ten film je opravdu za trest. Tu jednu vtipnou situaci jsem tam nakonec objevil (pokud jsem si ji nevymyslel ve snaze přikrášlit tu děsivou realitu...děsivou fikci...prostě tu strašnou slátaninu), ale na něco co má být komedií je to trochu málo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede v zažitých kolejích předchozího dílu, díky čemuž si bohužel přivlastnila i všechny nešvary. I zde se objevilo několik humorných pasáží, ale zcela suverénně zvítězila naivita a sázka na mladší publikum, které si u toho cvrnke do spoďárů. Anne Hathaway už rozhodně předvedla mnohem lepší výkony, ale i zde patřila k tomu lepšímu, co nám tento film nabídnul… ()

Reklama

Erinye odpad!

všechny recenze uživatele

Romantikou prosáknutý film, který jsem bohužel zhlédla až do konce. Ale jinak bych nemohla hodnotit. Typicky americký film, který opravdu, ale opravdu nestojí za to. Pouhopouhá ztráta času, ale pro jednou jsem si řekla, že to zkusím. Musím říct, že už nikdy více. Jistě, kdo by se nechtěl stát princeznou, variace a lá popelka, kdy se z obyčejné dívky z lidu nakonec stane královna, která odmítá a bortí všechny zažité rituály a mění zákony. A jak jinak, než že ji všichni fandí, tleskají, a nám divákům, kterým se o něčem takovém může jen zdát, nezbyde než zamáčknout slzu a propříště přepnout na jiný kanál. Bezesporu odpad! ()

depony 

všechny recenze uživatele

No, téžké k posouzení. Začínám mít averzi vůči romantickým filmům, kde se krásní a mladí lidé nakonci sblíží a jsou šťastní až do konce. V reálu to nikde nevidíte:)) Na druhou stranu mi připadl Chris Pine jako charismatický lump, čímž se "princeznino" trápení komplikovalo a stávalo tragikomičtější. Přežiju to jen, když vypnu, ale relax zde nenacházím ... vždycky se akorát naštvu nad tím dokonalým happy endem:) ale jinak jim to přeji a nezávidím, fakt ne:) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tvorba Disney studia se ani tentokrát nezapře. Jednoduchý příběh, pohádková romantická atmosféra, lehký humor a na správný královský dvůr i patřičné intriky. Nemalý úspěch předchozího snímku byl důvodem k povelu natočit druhý díl. Tentokrát se vše odehrává na královském dvoře, kde se má Mia stát královnou. Jenomže je tady třista let starý zákon, kterého se musí držet. A to je hlavní námět celého dějství, kde nechybí úsměvné situace, city, i na slzy se místo našlo. Snímek má tedy své disneyovské kouzlo, což cílená skupina divaček jistojistě ocení. Ani tentokrát nic pro mladíky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Během scény surfování na matraci, kterou mimochodem Julie Andrews (Clarisse Renaldi), ročník 1935, zvládla bez kaskadéra, praví Clarisse Mie (Anne Hathaway), že za svých mladých let často létala. Je to zřejmě odkaz na její nejslavnější roli, ve filmu Mary Poppins (1964), za kterou dostala Oscara. (imro)
  • Přestože film nemá žádnou spojitost s komiksovým světem, tak si cameo ve filmu střihl Stan Lee, konkrétně jako jeden ze svatebčanů, jménem baron Rodriguez. (glumka)
  • Režisér Garry Marshall obsadil do filmu takmer celú svoju rodinu. Ročný vnuk Sam nesie prsteň vo svatobnej scéne. Manželka Barbara si zahrala roli Lady Jerome. Syn Scott, ktorý je obvykle otcovým pomocným režisérom, zahral rolu člena ochranky Shadese. Dcéra Kathleen hrá Charlotte. Ďalšia dcéra Lori si zahrala rolu učiteľky. Jej dcéry Lily a Charlotte hrajú princezny. A neter Tracy sa predstavila ako Lady Anthony. (genetique)

Reklama

Reklama