Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Druhý díl princeznovské ságy s Anne Hathaway je o poznání horší než jeho předchůdce. Příběh a zápletka jsou nudné, herecké výkony průměrné a stopáž, ačkoliv se od minule snížila téměř o půl hodiny, je stále pro normálního člověka moc dlouhá. Pozitivně bych naopak hodnotil záporáka s tváří John Rhys-Daviese a také krásnou Anne Hathaway. Finální hodnocení: podprůměrná komedie, která dosti často sklouzává k extrémním až hloupým sitiuacím. ()

depony 

všechny recenze uživatele

No, téžké k posouzení. Začínám mít averzi vůči romantickým filmům, kde se krásní a mladí lidé nakonci sblíží a jsou šťastní až do konce. V reálu to nikde nevidíte:)) Na druhou stranu mi připadl Chris Pine jako charismatický lump, čímž se "princeznino" trápení komplikovalo a stávalo tragikomičtější. Přežiju to jen, když vypnu, ale relax zde nenacházím ... vždycky se akorát naštvu nad tím dokonalým happy endem:) ale jinak jim to přeji a nezávidím, fakt ne:) ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu to šlo ještě do větších kytek.....Anne už tady není ani k sežrání, což nechápu, jak toho docílili.....aspoň že je tam konečně nasadili Přeučila na Elizonda v dabingu, ale ten to samozřejmě sám nezachrání....jestliže je první díl ještě ucházející zábava pro náctileté holky, tak dvojka už je jen pro ty, které chtějí mermomocí vědět, jak to pokračovalo dál.... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho viac naivnejšie než jednotka, ale zároveň aj zábavnejšie (a kratšie). Pribudlo (prvoplánovo) vtipných postáv (slúžky, snaživý ochrankár Lionel), vrátila sa absolútna väčšina postáv z minulého dielu (hoci tá najdôležitejšia - frajer princeznej, nepochopiteľne zmizol) a samotná Anča už konečne vyzerá ako žena - jej veľké oči a úsmevy, tomu filmu pomáhajú omnoho viac než režisér idúci na neutrál. Stále je to len šablónovitá rozprávka, ale keby som si mal vybrať medzi jednotkou a dvojkou, siahnem po tomto filme. 5/10 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch mladých holek, které by šílely z toho, že na plátně vidí Anne Hathaway. Ne, že by mi byla příliš nesympatická, ale ani sympatická. Princezničky? Taky to není úplně pro mě. Když už, tak něco podle skutečnosti a z historie, ne nějakou lacinou pohádku. U jedničky jsem se místy bavila a připadala mi spíše milá, jenže dvojka je horší, uměle natahovaná, tady jsem si spíše říkala, že je to místy až moc a dokonce trapné. Taky jsem se párkrát zasmála, ale většinou to spíše bylo kvůli "kvalitám" scénáře, než samotné vtipnosti scén. Jedničku bych asi ještě snesla vidět znovu, ale obávám se, že dvojku už ne, bylo to až moc cukrkandlové a přeslazené. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když je princezna Mia (Anne Hathaway) vítána na plese, zamává hostům a odlétne jí náramek, který následně chytí jeden z komorníků. Ten jí ho vrátí a poznamená, že „se to stává často“. Podobná scéna je i v prvním dílu a také ve filmu Pretty Woman (1990), kdy Julii Roberts vyklouzne šnek z kleštiček. Ve všech třech filmech (režírovaných Garrym Marshallem) hraje postavu Allan Kent. (Dinsberg)
  • Režisér Garry Marshall obsadil do filmu takmer celú svoju rodinu. Ročný vnuk Sam nesie prsteň vo svatobnej scéne. Manželka Barbara si zahrala roli Lady Jerome. Syn Scott, ktorý je obvykle otcovým pomocným režisérom, zahral rolu člena ochranky Shadese. Dcéra Kathleen hrá Charlotte. Ďalšia dcéra Lori si zahrala rolu učiteľky. Jej dcéry Lily a Charlotte hrajú princezny. A neter Tracy sa predstavila ako Lady Anthony. (genetique)
  • Na konci prvního dílu je letecký záběr paláce, ve kterém má Mia (Anne Hathaway) žít. Ovšem na začátku tohoto filmu je opět záběr z letadla na palác, ve kterém žije, a místa jsou odlišná. (Mia...)

Reklama

Reklama