Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"... tady máme plakát jihoamerických sladkovodních delfínů a támhle VHS kazetu s čb snímkem, vyplývá nám z toho, že vrahem je obsedantní nostalgik s úchylnou fiksací na vodní plochy." Takto nějak vypadá psychologické profilování v podání "profesionálů" v tomto seriálu. Epizody jsou dle jednoho mustru jedna jako druhá. Režie unylá a jediné zajímavé pasáže jsou ty, kde se vizuálně propojují Gideonovy hypotézy s realitou, jak zločin mohl probíhat. Není to nekoukatelné, ale je to stěží průměrné. A to v době, kdy je dostatečné množství kvalitních epizodických spotřebních krimi seriálů již i na našich stanicích, prostě nestačí. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma prekvapil. V záplave vizuálne atraktívnych CSI, konečne niečo aj zaujímavo a väčšinu času uveriteľne napísané. Staršie série som moc nepozeral asi hlavne pre Mandyho Patinkina, ale po zmene osadenstva (4., 5. séria), to dosť žeriem. Dvojčasť, ktorá spracovávala rovnakú tému ako HANNIBAL nepatrí k najvydarenejším, ale časti, kde pátrajú po Koscovi sú skvelé... Seriál, ktorý sa len tak ľahko neopozerá... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně dost rozkolísaný seriál, v němž se střídají zajímavější a nudnější epizody. Dozvíme se tu někdy hodně kuriózní informace - například že "Jack Rozparovač se vyžíval v trýznění žen, protože ho v dětství zneužívala matka." Tahle parta ví někdy víc než zbytek všech ostatních kriminalistů světa dohromady. ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech. (Agita)
  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama