Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

monolog 

všechny recenze uživatele

1. díl ve mně zanechal spíš protichůdný pocity, přestože jako první by měl být tím nejlepším. Potenciál herců a analýzy zločince dost nevyužitý, příběh vařící z vody a až příliš se zaobírající soukromím postav, které jsou přesto ploché a vyšetřování dost odbytý. Uvidíme jak dál. 2.-Xtý. díl už byly lepší. A to hlavně tím, že soukromí postav ustoupilo do pozadí a příběh byl taky zábavnější. Jenže vyšetřovací proces je pořád dost odbytej. Další poznatky Taky mi přijde, že ten tým vyšetřovatelů je dost oprásknutej z CSI Las Vegas. Jeden starší geniální vyšetřovatel, jeden mladej kluk-vědátor, jeden černoch do počtu, dvě ženský (blond a bruneta), nějakej ten hezoun bouchačskej. Vlastně by se dalo říct, že doslovná kopie. A taky mi vadí to neustálý cpaní citátů na začátek a konec, aby měl každej díl nějakou tu "pointu". Vyšetřovací proces tu vlastně skoro chybí. Jde spíš jen o to, uhodnout pachatele. Další problém je podle mě to, že aby byl seriál i dost akční, posílají scénáristé ty cvokaře všude, kde se budou odehrávat nějaká zatčení nebo kde hrozí nebezpečí užití zbraní. Nebo-li místo standardního postupu přivolání zásahovky se obtloustlý přestárlý doktor Patinkin, negr jen do počtu, kluk co ani neudělal zkoušky na získání pistole a nesympatická bruneta s pichlavým ksichtem cpou kam by je ve skutečnosti nikdy nikdo nepustil a měli by z toho přinejmenším problémy. A ano, Specialisté na vraždy jsou stokrát lepší. Jindy Teď jsem si všiml i dost kostrbatýho překladu. Třeba sousloví out of sense přeložili jako mimo smysl místo jako nesmysl. A to není jediné, přeházený slovosled, věty které nemají hlavu ani patu, nad kterými musíte přemýšlet, abyste pochopili, co tím chtěl básník vlastně říct. Za to sice nemůžou tvůrci, ale dabéři a překladatelé a hlavně režisér dabingu by zasloužili dostat hadicí. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

I-1° Extreme Aggressor (Krutý útočník) ¤ I-2 ° Compulsion (Nutkání) ¤ I-3 ° Won't Get Fooled Again (Nenechám se znovu napálit) ¤ I-4 ° Plain Sight ¤ I-5 ° Broken Mirror ¤ I-6 ° L.D.S.K. ¤ I-7 ° The Fox ¤ I-8 ° Natural Born Killer ¤ I-9 ° Derailed ¤ I-10 ° The Popular Kids ¤ I-11 ° Blood Hungry ¤ I-12 ° What Fresh Hell? ¤ I-13 ° Poison ¤ I-14 ° Riding the Lightning ¤ I-15 ° Unfinished Business ¤ I-16 ° The Tribe ¤ I-17 °A Real Rain ¤ I-18 ° Somebody's Watching ¤ I-19 ° Machismo ¤ I-20 ° Charm and Harm ¤ I-21 ° Secrets and Lies ¤ I-22 The Fisher King: Part 1° ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně dost rozkolísaný seriál, v němž se střídají zajímavější a nudnější epizody. Dozvíme se tu někdy hodně kuriózní informace - například že "Jack Rozparovač se vyžíval v trýznění žen, protože ho v dětství zneužívala matka." Tahle parta ví někdy víc než zbytek všech ostatních kriminalistů světa dohromady. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších kriminálních seriálů co znám. Originální pojetí. Některé díly jsou docela drsné, všechny jsou ale napínavé a většinou i překvapivé. Hlavní postavy jsou rozmanité a neskutečně sympatické (jejich představitelé jsou velmi schopní herci). Matthew Gray Gubler je naprosto dokonalý a hraje mou nejoblíbenější postavu seriálu. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama