Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Na CM sa mi páči hlavne to, že nevenujú gro seriálu forenznému vyšetrovaniu, ako pri CSI, čo už začína liezť krkom, a vyznieva to skôr vtipne ako vážne. Ale späť k myšlienkam, ktoré diváka doslova "zasvätia" do mysle a psychológie vraha a tým približujú mnohé skutočnosti, od ktorých majú iné kriminálky na míle. Jednotlivé postavy sú nadmieru sympatické, hlavne večne mudrujúci Dr.Reid, ktorý ma mimochodom ohromný cit pre módu. Nesmiem zabudnúť na múdre a výstižné citáty, ktoré odznievajú vždy na začiatku a potom na konci každého dielu, čím vytvárajú kompaktný celok. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi môj najobľúbenejší seriál z podobného krimi prostredia. Práve to sa mi narozdiel od iných seriálov páči, že sa nejedná len o faktickú akciu ako páchateľov rôznych zločinov dostanú. Pre niekoho možno pomalé a zbytočne zdĺhavé analyzovanie sa mne na seriáli páči najviac. Rovnako ako prítomné citáty. A Spencer Reid samozrejme. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nemá zcela špatnou myšlenku (zločince), ale nějak tomu chybí ta šťáva, se kterou na televizní obrazovky vtrhla Kriminálka Las Vegas. Navíc protagonisté seriálu nejsou nijak extra sympatičtí, což brzdí celkové nadšení z něj. Stačí se podívat na hodnocení ostatních uživatelů a hned je jasné, že mluvím/píši pravdu. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ano, je tu i pár mezer. Například nedůvěryhodnost některých herců, že jsou to psychologové nebo detektivové. Někteří z nich působí spíš jako největší fešáci z tělocvičny, nebo vyhlášená krasavice ze střední. Ale jinak se často velice vydaří scénář, a na rozdíl od mnohých jiných krimi seriálů jsou Myšlenky zločince občas i slušně děsivá podívaná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na 4*, ale postupná repetetivnost jednotlivých dílů, stále stejné postupy a nepravděpodobné situace (zjednodušování a zakčňování), velí z hodnocení ubrat, ikdyž mám tenhle krimiseriál docela ráda. Hodně mě pobavil včerejší díl s rumunskými "cikány", co jasně ukázal, jak v USA kritizují chování evropské (přinejmenším české) majority k etniku, o kterém američani nemají ani sebemenší ánunk. Romská rodina v jejich podání je bílá, hnědovlasá, modrooká, s jedním dítětem, tichá, čistotná a posedlá mystickými rituály. No to jsem se fakt posmála! Měli bysme do Svatého lesa vyslat průměrný vzorek romské rodiny (klidně všechny, aby nám věřili), ať imperialističtí soudruzi nesetrvávají v bludu a neuvádějí v omyl taky nevědomé émerické diváky. 68% ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama