Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál i když pro mě zbytečně dost propagovaný. Hrůzu nahánějící případy skoro až abnormálně proveditelné, ale proveditelné. Ani se nedivým, že děcka v Americe tak blbnou....a potom sami střílí po spolužácích ve škole. Pro mě jeden z oblíbených detektivních seriálů. Mám ráda krváky a krimi, tak proto :o) ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé krimi. Nejde tu o poirotovskú psychológiu obyčajných vrahov - sérioví vrahovia totiž operujú z úplne iných motívov. Ani sa nedočkáme cool záberov do mikroskopu a dôkazov založených výlučne na DNA či umelých vláknach. Zločincov tu chytajú podľa znalostí o ich mysli založených na mnohých predchádzajúcich prípadoch. Sú prípady, ktoré sú nezabudnuteľné - napríklad 2x07 North Mammon alebo 2x22 Legacy. A to vďaka svojej neuveriteľne hlbokej empatii k obetiam. Aj hlavné postavy, agenti FBI, sú výborní. Sú skvele napísaní i zahraní - nie je nič horšie ako nevýrazné, nemastné-neslané hlavné postavy. (Obzlášť cool je Dr. Reid:-) Je im venované hojne priestoru a predsa ani zďaleka nie toľko, aby to bola telenovela. Neviem, či sa mi to neokuká, ale rozhodne pozoruhodný seriál. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že na svetlo sveta vyšla konkurencia CSI. Nemusí tam byť toľko akcie, dokonca ani prepracovaný príbeh. Ale nachádzajú sa tu zvraty a príbehové uzle, ktoré nie sú predvídateľné a práve to je to čo ja si na krimi filmoch veľmi cením. Keďže ide o seriál myšlienkové pochody vrahov nemôžu byť dotiahnuté až do úplnej dokonalosti - veď na to majú 45 minút preboha. Ale snaha sa cení a je korunovaná napätím a vzrušujúcim rozuzlením. 80% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • V závěru, když Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) sedí na houpačce, cituje Václava Havla: „Je-li základním zákonem kosmu zvyšování entro­pie, základním zákonem života je naopak boj proti entropii.“ (ciaram)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno