Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Musím reagovat na jeden komentář zde, sice mého jinak oblíbence, ale budiž. Za prvé: srovnávat Myšlenky zločince s C.S.I. je svatokrádež! A za druhé: po jednom díle děkuji, nechci? Kde to jsme? Hodnotit celý seriál na základě jednoho dílu? A srovnávat ho s jiným, který má diametrálně odlišné téma? Tak to je smutné, opravdu. Proto je to s e r i á l, aby se člověk např. postupně dopracoval k jednotlivým postavám, lépe je poznal, ne? Myšlenky zločince vyčnívají nad všechny kriminálky Miami a L.A., a N.Y. a podobně, které jsou dle mého názoru nachlup stejné a soustředí se povětšinou na laboratoře a ohledávání tkanin, vlasů a ostatního humusu. Hrdinové Myšlenek zločince vstupují pachateli do hlavy, do jeho myšlení, do myšlení sériových vrahů, převážně psychopatů, proto jsou vraždy, které se zde řeší mnohem drsnější a budí v člověku strach. Postupem času jsem si našla vztah ke každému z členů elitního týmu a stala jsem se závislákem na sledování brilantního řešení hrůzných skutků jejich neznámých. Musím ale dodat, že od osmé série to rapidně ztrácí šmrnc. Docházely jim zjevně nápady a nedá se na to vůbec koukat, i proto, že se kamsi ztratila předchozí vážnost. A málem bych zapomněla, díky Myšlenkám zločince jsem objevila jednu z mých oblíbených knih, hlavně pro její čtivost a napětí, "Sběratel" od Johna Fowlese. ()

Reklama

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ze všech detektivních TV seriálů je tenhlete rozhodně nejdrsnější, nejpřísnější. Případy jsou promyšlené, postavy také. Oceňuju, že trvalo tři série, než jste měli možnost poznat postavy i z jiného než pracovního pohledu. Vztahy mezi nimi se vyvíjí a odhalují pomalu. Seriál vás k sobě pustí pomalu, ale o to intenzivněji vás vtáhne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma prekvapil. V záplave vizuálne atraktívnych CSI, konečne niečo aj zaujímavo a väčšinu času uveriteľne napísané. Staršie série som moc nepozeral asi hlavne pre Mandyho Patinkina, ale po zmene osadenstva (4., 5. séria), to dosť žeriem. Dvojčasť, ktorá spracovávala rovnakú tému ako HANNIBAL nepatrí k najvydarenejším, ale časti, kde pátrajú po Koscovi sú skvelé... Seriál, ktorý sa len tak ľahko neopozerá... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Všetky tie kriminálne seriály od CSI...po NCIS a podobne nemusím, ale tento je "kráľom" medzi ostatnými. Podľa mňa tým správnym spôsobom usmerňuje pohľad človeka na kriminalitu a zločinnosť ako takú. Dáva možnosť aj pochopiť, prečo vrah koná tak ako koná. Dokonca ukazuje fakt, že k násiliu nie je treba pristupovať vyložene len násilne, že v mnohých prípadoch stačí použiť základnú psychológiu a empatiu, čo má mnohokrát väčší a účinnejší efekt ako impulzívne a násilné konanie. A to aj v bežnom živote človeka. Seriál je zároveň komerčný, má grády a skoro z každého natočeného dielu vyplýva nejaké ponaučenie. Podľa môjho názoru výborný seriál, ktorý sa veľmi dobre pozerá, o čom svedčí aj fakt, že som videla už asi 40 častí, ale ani pri jednej som sa nenudila ani na chvíľu...Obľúbení herci sú Matthew Gray, Shemar Moore, Kirsten Vangsness, Thomas Gibson a tiež Paget Brewster, verím, že ďalší obľúbení pribudnú..ešte ma totiž čaká zopár sérií, na ktoré sa veľmi teším..:-))) ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)
  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)

Související novinky

Reklama

Reklama