Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejný příklad jako Útvar pro zvláštní oběti. Výtečný scénář, brutální vrazí a opravdu perfektní herecké výkony a navíc veliká plejáda známých tváří v epizodních rolích vrahů.Bohužel kolektivní detektivky natáčené řadu let nesou svoje úskalí. Málo která parta vydrží dlouhý roky po hromadě, střídají se herci a bohužel pro našince i dabéři. Pokud Vám v nějakém seriálu vyloženě sedne herecký tým, jen těžko se potom smiřujete s odchodem některého z herců, nedej bože hlavní hvězdy. Zákon a pořádek pro mě ztratil smysl u 12. série po odchodu Meloniho, ale 13. sérii jsem ještě dal, tady nastěstí odešel Patinkin po dvou sériích a Mantegna ho nahradil slušně, navíc celý tým je super takže se to dalo. Bohužel opět vystřídání dabérů a nakonec odchod Moora i Gibsona už znamenal vlastně konec seriálu a další díly mě nezajímaj. Ale jak Zákona a pořádek tak Myšlenky zločince prvních pár sérií fakt žeru. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moje nejoblíbenější kriminálka. Absolutně se nedá srovnávat s Miami, která je už příliš přehnaná. Zločiny jsou vždy originální. Moc se líbí, jak sestavují profil vraha. A dobrým nápadem jsou citáty, které zní na začátku, nebo i na konci každého dílu. Pokaždé nad vybraným citátem dlouho přemýšlím, protože jsou sakra pravdivé. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nemá zcela špatnou myšlenku (zločince), ale nějak tomu chybí ta šťáva, se kterou na televizní obrazovky vtrhla Kriminálka Las Vegas. Navíc protagonisté seriálu nejsou nijak extra sympatičtí, což brzdí celkové nadšení z něj. Stačí se podívat na hodnocení ostatních uživatelů a hned je jasné, že mluvím/píši pravdu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný krimiseriál s týmem vyšetřovatelů, kteří hledají řešení zločinů a snaží se odhalit řádění sériových vrahů pomocí profilování osobností pachatelů. V příbězích nechybí napětí a mnohé případy působí děsivě, dokonce jako horory. Trochu mi vadí, že v jinak sympatickém týmu není žádná vůdčí výrazná osobnost, jak to bývá u takových seriálů zvykem. Myslím, že o účinnosti policejní metody typování pachatele podle jeho činů by se dalo polemizovat. Po takových drastických zločinech vysílaných převážně v noci se těžko usíná, proto si vždycky ještě pustím nějakou romantickou komedii. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Nerozumím snahám nacpat do každé nové kriminálky buď extravagantní kvočnu, nebo nerda s nesmírně širokou oblastí zájmů, nebo preventivně oba naráz. Toho doktora Reida bych ještě pochopil, pro něho tu místo je, ale v seriálu, kde jsou všichni tak šíleně seriózní a vážní, působí Garcia fakt jako pěst na oko, navíc nemůže fungovat ani jako ventil, protože je ve srovnání s takovou Abby z NCIS i ostatními členy svého vlastního týmu děsně trapná. Zbylé (protivné) ženské osazenstvo mi taky vůbec nesedlo. A když nad tím tak přemýšlím, Hotchner, Morgan a Rossi (příp. Gideon) by mi zde bohatě stačili (čím to, že černoši zpravidla zvedají hodnotu kriminálek?). Teď z trochu jiného soudku, seriál je to slušně natočený, ani přes pomalejší tempo mu nechybí napětí a v závěru se většinou vytasí i s funkčními emocemi. Jenom by to chtělo trochu učesat scénáře a s tím i nejspíš lehce prodloužit stopáž jednotlivých dílů, aby to všechno dávalo smysl; takhle se totiž věnujeme vyšetřování, zdá se, že nás čeká bohaté uplatnění sic vyumělkované (jak je u všech konzumních kriminálek zvykem), avšak efektní deduktivní metody v praxi, když tu se často zničehonic objeví kýžené foto zločince na displejích vyšetřovatelů, mnohdy bez dostatečného logického zdůvodnění. ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno