Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Net" bol asi vo svojej dobe zaujímavejším filmom, ako keď som to mal možnosť vidieť v roku 2023. Pôsobilo to na mňa občas ako slabšia verzia filmu "The Pelican Brief". Na druhú stranu je však zaujímavé vidieť ako sa zloduchom doslova podarilo zmeniť jednému človeku identitu, ukradnúť mu život, a že im to prejde. Na svoju dobu to bolo možno trošku sci-fi, dnes by som povedal, že so správnymi možnostami si to človek už aj vie predstaviť. Všetko už totiž je niekde online. Okey, možno by to nebolo úplne možné vo väčšine prípadov, pretože narozdiel od Angely má väčšina z nás úplne iný, v podstate normálny život, kde sa stretávame s ľudmi, poznajú nás a bolo by možné, aby nás dokázali identifikovať. Ale ... potenciál by tam na niečo bol. Čo sa ostatného týka, nie je toho veľa čo sa dá povedať, pretože film ide a funguje vyslovene ako 90s film. Vieme kto prežije, vieme kto umrie, vieme ako to dopadne... v princípe sa drží šablón, ktoré vtedy fungovali a idú s nimi až do samotného záveru. Ak budem ale úprimný, tak záverečné vybabranie so zloduchmi považujem za veľmi solídne spracované a jediné čo sa dá povedať je - "good riddance". Vo všeobecnosti veľmi neškodný, no rovnako málo zaujímavý film. V 90s to boli asi viac herci, ktorí mali viesť film, než samotný príbeh. Tam sme sa vždy držali určitej formy klišé, ktorá si našla svojich divákov. A toto rozhodne spadá do tej kategórie. Hodnotenie: C+ ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Síť je film, který stárne stejně rychle jako počítačové technologie, takže v dnešní době přijdou hořečné manipulace s disketami, stejně jako Angela pařící Wolfa dost úsměvné. Přesto to svůj půvab to má, i když kdo se vyzná v compech, asi dost kroutí hlavou. Každopádně film je to dost dobrý, má to spád a je i varováním před tím, abychom se nestali jen loutkou v oné elektronické síti. Podobně je zaměřený např. všemi vysoce hodnocený Nepřítel státu a to vznikl až několik let po Síti.....Ta proti němu působí trochu zastaralým dojmem, herecké obsazení není tak silné, ale v akci zas tolik nezaostává. Rozhodně kvalitní zábava na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Já se za to ve své době lehce nadčasové poselství (která dle mého inspirovalo např. i Dana Browna v jeho první knize Digitální pevnost) přikloním k hodnocení vyššímu. ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

aaaaa ..... vždyť oni mají pravdu! Všechno je to v počítačích! Být dobrá, dostanu vás všechny a ani nějaká Sandra by to nezachránila. Vždyť .... tenkrát ještě neměli ponětí o tom, že by to šlo tak snadno .... takových filmů natočených .... Jako kdyby předpovídali budoucnost. Vždyť .... co jsou dnes anonymousové? Stejní počítačoví teroristi! Bojme se, protože The Net se právě stává skutečností. ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Komentáře k průměrným filmům se píší celkem těžko. Takový neslaný, nemastný cosi. Úplný průšvih to není, ale nějak extra dobře investovaný čas taky ne. Drama z prostředí "ajťáků" co kápli na něco, co jim mělo zůstat utajeno a následný boj (nečekaně) o holé životy je předvídatelný od začátku do konce. Že bych se ale nějak extra nudil, to taky ne. Prostě střed. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Čím více se zamýšlím nad tímto filmem, tím více se přikláním k názoru, že "na každém šprochu, pravdy trochu". Se zavedením elektronických zdravotních knížek, el. platebních karet a ostatních eloktronických vymožeností, zpřístupníme své soukromí lidem, kteří to né vždy s námi musí myslet dobře ... a to není dobře. Nejsem proti pokroku, ale musím varovat před "hurá" pokrokem / viz. "dokonalá" CS privatizace/. K filmu - jedna z nejlepších rolí S.Bullock a i myšlenka je velmi zajímavá. Jen ten závěr je jako od B.Němcové. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. dubna 1995 v Kalifornii, D.C. a ve Španělsku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 1995 v Beverly Hills. (Varan)
  • Na otázku ohledně vlastních "kriminálnických" sklonů Sandra Bullock (Angela Bennett) v době premiéry s úsměvem odpověděla: "Musím přiznat, že jsem se nedávno vloupala do minibaru v hotelovém pokoji. Neměla jsem klíč a použila jsem sponku do vlasů. Šlo to hladce. Pití mě nezajímalo, šla jsem po čokoládě. Ta si přede mnou není nikdy jistá." (NIRO)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama