Reklama

Reklama

Like Minds

Trailer

Obsahy(1)

Psycholožku Sally Rowe (Toni Collette) pověří detektiv McKenzie (Richard Roxburgh) vyšetřením sedmnáctiletého Alexe (Eddie Redmayne), který je obviněn z vraždy spolužáka Nigela (Tom Sturridge). Inteligentní Alex, který vyrůstal bez matky opomíjen svým odměřeným snobským otcem, s ní zpočátku odmítá spolupracovat. Postupně se ale před Sally začne otevírat Alexův svět plný posedlosti historií a ... Nigelem, který je tak trochu jiný než všichni ostatní. Podle svojí verze je Alex obětí a i Sally odmítá uvěřit, že by byl chlapec schopen chladnokrevně vraždit. Jenomže ani ona nedokáže posoudit, jak velký psychologický vliv na Alexe Nigel i po své smrti má... Tento australský snímek je autorským počinem producenta a debutujícího režiséra Gregoryho J. Reada. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Doporučuju nepříliš pročítat komentáře a pokusit se tak vyhnout spoilerům, které by vám mohly zkazit překvapení z pointy. I když, sice jsem ji nedokázal odhadnout, ale moc mě ohromila, pořád bylo z mé strany očekávání něčeho šokujícího a ono to tak nějak nepřišlo. Jinak děj napínavý je, dialogy jsou slušné, ale čekal jsem o trochu vypjatější výměny a jiskření mezi na jedné straně arogantní přechytralou sviní a na druhé bohužel až příliš snadno měknoucí kapacitou z oboru psychologie. Vidím to na slabší 4*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Originální scénář a výtečně napsané postavy. Líbila se mi i umně zakomponovaný templářský motiv. Bohužel mě to absolutně nesedlo herecky a to tak, že doslova. Nelíbil se mi tady nikdo a ústřední dvojice mi přišla v některých momentech vyloženě k smíchu. Zejména představitel Nigela mi dal vzpomenout na příšerného Pattisona ve Stmívání. Je to škoda. S jiným obsazením bych to hodnotil podstatně výš.60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh manipulace s divákem, kdy čekáte na okamžik, až agent Kujan pustí na zem hrnek s kafem a stupeň poklesu vaší brady určí, jestli to zafungovalo. Koncepce tentokrát řekla ne a i přes homoerotické dusno a tajné spolky zůstala podlaha netknutá. Toni Collette v pohodě, ale Sturridge bych spíše viděl, jak s Pattinsonem hopsá po washingtonských jehličnanech. A Redmayne, střídající pohledy „zmrd“ a „plaché neviňátko“, by jim mohl dělat srnku.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

T. Collette i vtedy ešte neznámy E. Redmayne boli hlavným dôvodom, prečo som film chcel vidieť. O veľmi chytrých mladíkoch tu už niečo bolo (Prvotný strach) a toto je niečo veľmi podobné. Trochu škoda, že sa to zvrtlo v nejakú sektársku historku. prišlo mi to trochu nedôveryhodné a v dnešných časoch nie úplne presvedčivé. Herecké výkony sú skvelé, len to chcelo viac pritlačiť na pílu. Takmer som dal i tú štvrtú hviezdu, ale po zamyslení mi tam naozaj chýba nejaký silnejší moment. 60%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hereckým obsazením, v tomhle filmu hraje sice Toni rádoby jednu z hlavních rolí, ale naprosto zbytečně. Nebo spíše je tam jen jako taková okrasa, více méně do počtu, i když jí to velice sekne. Naprosto jí totiž herecky převálcují dva hlavní, mladí herečtí představitelé, což platí hlavně v případě Eddieho, který si svou roli střihnul, asi jako krasobruslař Plujščenko, v dobách své největší slávy. Naprosto bezchybně, s celou škálou čtverných skoků a brilantním koncem, který jsem teda vůbec nečekal. Jenom doporučuji nečíst všechny komentáře, které Vám to vlastně všechno vyžvaní, v tom případě, budete ochuzeni a o velmi zajímavou, závěrečnou pointu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Gregory Read chcel obsadiť austrálsku herečku Toni Collette už pri písaní scenára filmu, teda asi sedem rokov predtým, ako bol film v skutočnosti natočený a dokonca predtým, než sa Collette stala hviezdou medzinárodného filmu: "Chcel som niekoho, kto by bol v tejto úlohe dôveryhodný, a niekoho, s kým súcitím. Nemal som tvár Sally, kým som nenapísal tri štvrtiny scenára. Potom mi napadlo, že pre túto rolu bude dokonalá Toni." (Arsenal83)
  • Přestože jsou jejich postavy spolužáky, Eddie Redmayne (Alex) je o čtyři roky starší než Tom Sturridge (Nigel). (Morien)
  • Film bol v roku 2006 prvou austrálsko-britskou koprodukciou, ktorá sa odohráva v Spojenom kráľovstve za viac ako desať rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama