Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (166)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Verní nadšenci seriálu by mali dať pokračovaniu New Blood šancu napriek tomu, že má svoje chyby. Kvalitu prvých sérií, ktoré mali veľmi blízko ku genialite, však rozhodne netreba čakať. Definitívna rozlúčka s Dexterom nie je vôbec dokonalá a logické nezrovnalosti by rozhodne vydali aj na samostatný článok. Seriálu však nechýba napätie, kúsok (i keď nie úplne využitej) nostalgie a vynikajúca záporná postava. S prižmúrením oka preto New Blood dávam 7 z 10, i keď som dlhšie zvažoval zníženie o jeden bod. Bližšie som sa k New Blood rozpísal v recenzii. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obstojné pokračování, ale slabé ukončení jednoho z mých nejoblíbenějších seriálů. Dexter se vrátil, aby nabral ztracenou reputaci a chvilku po té co se dostane tam kde jsme ho všichni chtěli mít a začali zase vrnět blahem nám tvůrci vrazí kudlu po žebra a svým nelogickým uzavíráním seriál definitivně zabíjí. Samozřejmě mám problém s tím jak to s Dextrem dopadlo, ale především mi vadí jak proti srsti svého já v závěru jedná i neuvěřitelně haluzackým spojováním chatrných stop starých případů. Dobrá série, mizerný konec. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Některé ze show budou působit neuspokojivě, neuzavřeně, nehledě na to, jaký konec si zvolíte (vzpomněl jsem si, na ten poněkud otevřený, ale přesto pochopitelný konec u Dr. House). Předchozí série, jak všichni věděli, skončila v poněkud otevřeném, antiklimatickém konci, v kvalitě, která tápala už posledních pár sérií a pak člověk zapomněl, jak parádní show byl Dexter ve svých prvních sériích, které jsem nenasytně sjížděl, totální binge watch. A tak přišla, po skoro dekádě, poslední řada, která působila jako takové to kudy z nudy, kdy si tvůrci, herci, kdokoliv, vzpomene, že kdysi stáli za něčím, co mělo něco, a tak se k tomu chtějí vrátit - klasický neduh, který bych řekl, hmm, v 8 z 10 případů dopadá špatně. Dexter, seriál, ke kterému jsem se dostal, nějakých, snad, patnáct let zpátky, v podobném období, s Californication... byly to zvláštní období, prodchnuté americkým pobřežím a skvělými příběhy s antihrdiny, kteří vás přimějí cítit sympatie, nicméně, to, co dělalo Dextera unikátním, se v poslední řadě vytratilo, není tam nic z té kombinace věcí, černého humoru, trefných vnitřních monologů (až na pár momentů), reagujících na skvělé vedlejších postavy (především sestava detektivů, okolo Dextera, tohle dokonce předčilo i knižní předlohu, která působí spíše jen jako taková "bublina psychopata"), vlastně to s původní show, v rámci toho, co ji udělalo tolik unikátní, krom hlavní postavy v popředí a příběhu za ní, nemá příliš společného. S novým prostředím přichází nové a ploché, nezajímavé postavy, které nemají příliš prostoru, i kdyby měli větší hloubku a je těžké si k nim vybudovat pouto. Zvláštní sledovat show, která byla svého času tak originální a působivá, jak spadá do průměrnosti, ve které neví, co se sebou. Miami a slunce bylo nahrazeno chladným severem a příběh, jak je u klasických "kudy z nudy" se snaží, ale přitom neví a nemá, chce jen být uzavřen, jakožto Michal C. Hall sám řekl, že si všichni mysleli, že tohle dluží fanouškům. Několik prvních sérií bylo svého času opravdu moje nejoblíbenější TV zábava a na jednu stranu jsem Dextera zase rád viděl, ale dlouho jsem váhal s tím, jestli se na tohle vůbec podívat a ten pocit byl oprávněný. Obdobně jsem přemýšlel nad návratem k Twin Peaks, jenže k té show jsem neměl až tak hluboký vztah a myslím si, že v tom případě, to dlouhatánské kolo vynechám. Některé věci zkrátka mají místo jen pro a v určitém období života. A bylo zvláštní sympatizovat s Dexterem, protože nehledě na to, jak si ospravedlníte jeho morální kód, dojde v něm k řadě věcí, kde si musí volit mezi morálkou a vlastní kůží a pořád, na konci dne, je to sériový vrah. "Tonight's the night." Oh, sbohem, goodbye, Dexter Morgan, what a character to study and observe you have been. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítej zpět Dextere, ani jsem netušil, jak moc jsi chyběl se svými monology a sarkastickými poznámkami. Série je takové damage control závěru 8. série, ale změna prostředí ze slunné Floridy do zimního státu New York tomu prospěla, stejně jako odstup několika let a puberťácký Harrison. A Clancy Brown bude i jako děda stále charismatické monstrum :D Jenže....poslední epizoda a závěr zas tvůrci pokazili. Šlo o ukončit tolika jinými způsoby a ne opět tak zbrkle a rychle (člověk očekával konfrontaci s jendnou z hlavních postav z původního seriálu, která mířila na místo, ale seriál skončil, než tam vůbec dorazila, WTF,), kdy Dexter porušil jedno ze svých zásadních pravidel apod. V podstatě po spokojenosti předešlých epizod opět naštvání. Jenže tady už žádná oprava nehrozí. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)
  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama