Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg

Recenze (948)

Ant 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jak to mám vlastně hodnotit. 1. řada představovala v tv tvorbě jistý přelom, dokázala pohltit, že jste jí i ten stupidní konec odpustili. V 2. řadě se děj neposunul z místa a scénaristi jen vymýšleli nejrůznější kličky, jak z toho ven. Třetí řada snad ani nestojí za zmínku, protože její kvalita se rovná hodně hlubokému odpadu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Viděno zatím první dvě série. 1. Série: Velice dobré a originální téma s velkým potenciálem pro seriál. Samotnou mě seriál překvapil svou chytrostí. Seriál mě neuvěřitelně vtáhl již svou úvodní scénou, kdy stojí Peter na střeše budovy. Objevuje se zde spousta zajímavých myšlenek, především o evoluci, které rozhodně vedou k zamyšlení. Líbilo se mi, jak se postavy postupně proplétají, důležité je ale, že je to uděláno vážně chytře a logicky. Od začátku víte, že děj směřuje k velkému výbuchu v New Yorku a sledujete, jak se k němu postavy postupně dostávají. Hodnocení první série: 85% 2. Série: Nevím, ale tady už jsem začala mít strach, že ten skvělý potenciál stát se jednou kultovním seriálem se pomalu, ale jistě vytrácí. Slabý odvar první série. První polovina je celkem o ničem, nepochopila jsem třeba, proč Hira odsunuli úplně bokem od hlavní linky, podle mě to nemělo vůbec žádný význam vzhledem k seriálu. Druhá půlka se však zase hodně zvedla, i když už se zde objevují nelogičnosti, pořád se jedná o velice zajímavý seriál a závěrečná věta "I´m back" dostatečně naladila na třetí sérii. Hodnocení druhé série: 60% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až čas mal ukázať, či Tim Kring vytvoril skutočnú seriálovú hviezdu alebo nie. Potenciál na to Heroes mali, už prvé a slabo vygradované finále, ktoré malo byť vrcholom snaženia však naznačilo niečo iné. A v tom istom duchu seriál pokračova aj naďalej, každým rokom nastoľoval nové pravidlá až inšpirácia X-menmi, či 4400 už prestávala byť inšpirácou ale skôr pozvoľným vykrádaním. Do istej miery škoda ale ak sa tvorcovia boja experimentovať, zákonite sa začnú točiť v kruhu a odtiaľ už niet východiska. Predčasné zrušenie bolo viacmenej ranou z milosti. Aj napriek tomu má seriál divákovi v globále čo ponúknuť ale od skutočnej legendy má veľmi ďaleko. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE: Tak nakonec nejlepší seriál sezóny a to i přes to trochu horší finále (měli takových možností a oni si vybrali tu nejhorší!). Výborná atmosféra, výborný příběh, výborné postavy (Peter, Hiro a Sylar rulez) a téměř bezchybní herci. Tim Kring to měl zkrátka perfektně vymyšlené a já doufám, že mu to vydrží i v dalších sériích. 90% 2. SÉRIE: No tak tady už to začíná být trochu horší. Člověk by si řekl, že hrdinové budou už spolu nějak blíže spolupracovat, ale kde pak. Oni začínaj skoro jako na začátku. Zajímavé postavy (Peter, Sylar a Hiro) jsou odsunuty do pozadí a hlavní prostor zabírají nové a většinou nezajímavé postavy (jenom Elle a Adam jsou výjimky) a zbytek prostoru zabírá Claire a její nezáživná středoškolská linie. Tu by měl Sylar co nejdřív zabít, nebo už nevim. Příběh je taky takovej příliš rozkouskovanej a kvůli zkrácené sérii (stávka scénaristů je neúprostná) pár věcí zůstává nedořešených. Svoji poutavost si to ale ještě stále drží, po pár začátečních dílech se to začínalo zlepšovat a poslední 3 díly už jsou skoro bezchybné. Jenom doufám že si to příště Kring vymyslí líp. 70% Když 3. SÉRIE: Heroes klesá čím dál níž, asi chce v kvalitě "dohnat" Prison Break. 3. sezóna je totiž tak přeplácaná a plná rádoby zvratů, který navíc vůbec nedávají smysl. Na atmosféru z první série už se definitivně zapomnělo a postavy se taky chovaj hodně nesmyslně. Hlavně Volume 3 byla hodně zoufalá a po svém vyvrcholení vlastně i úplně zbytečná. To 4 Volume bylo lepší, zápletka byla dobře rozehraná, tempo nebylo tak zběsilé a celé to dávalo aspoň trochu smysl. Jenom ten konec to zase poslal do kopru. Prostě Heroes už hodně vařej z vody a mě to docela mrzí, z tohodle už ale asi nevyhrabou. 60% a celkově hodně slabé 4* ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kompletní první série. Výborně, seriál si svou úroveň nejen drží, ale dokonce se čím dál zajímavěji rozjíždí. Postupem času jsem si oblíbíl všechny hrdiny, i když prim hrají "telepat" Parkman, "rozdvojená" Niki¨/ Jessica, "manipulátor" Bennet a "vražedný zlosyn" Skylar... Kvalitativně proklatě vysoko, olizuju se až za ušima, ale kvůli poněkud pomalejším a nervóznějším prvním dílům zatím zůstávám na čtyřech hvězdách. Konec první série mě malinko zklamal, všechno se odhrkalo moc narychlo a tak nějak polovičatě. Jako kdyby najednou dostali scénáristi kudlu pod krk, s tím, aby zápletku ukončili o dva, tři díly dřív než původně zamýšleli... Škoda přeškoda... Dohromady ale stále poctivých 80% ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)
  • V epizodě Azyl ve scéně, kde Emile Danko (Zeljko Ivanek) sedí v autě a je překvapen Sylarem (Zachary Quinto), zní píseň „Runaway“ od Dela Shannona. Ta vyšla v únoru 1961, což přesně odpovídá době, kdy Angela Petrelliová (Cristine Rose) přijela s rodinou do tábora Coyote Sands, jak je uvedeno v jejích vzpomínkách v epizodě 1961. To je symbolické. Sylar se totiž v autě s Dankem domlouvá na zničení všech lidi se "superschopnostmi", a v Coyote Sands se lidé se schopnostmi shromažďovali na výzkum a zároveň se zde ze zkoumaných osob zformovala společnost Primatech, která chtěla existenci lidí se schopnostmi utajit, aby se o nich informace nikdy nedostali k takovým lidem, jako je Emile Danko. (ar-tuzard)
  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama