Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tento seriál nevyhledával a ani jej netoužil vidět. Mám štěstí, že mi kámoš řekl, jak je to skvělý. Hned po prvních dílech jsem musel jít na další díly. Naštěstí přes vánoční prázdniny jsem měl dost času, takže to vycházelo. Protože tento seriál je DROGA a veliká. Chtěl jsem víc. Mé hodnocení je po první sérii, která mě nadchla. Tomu se říká gradace děje. Je pravda, že se najdou nějaké nelogičnosti, ale to vám vůbec nebude vadit. Tohle je prostě něco výjimečného. Edit: Po všech dílech druhé série, (prozatím všech?), to vidím následovně: 1. série- 100%, 2. série- 90% (ty pasáže ze starého Japonska nudily). Jinak doufám, že co nejdřív skončí stávka scénáristů v Hollywoodu a budou se natáčet pokračování! Po Volume 3 s názvem Villains: A sakra. Zklamání, velké zklamání. U této série, která je rozdělena na Villains a Fugitives jde vidět, že se tvůrci snažili udělat sérii, která bude absolutní bomba. Byl to ale absolutní průser. Hned zpočátku je nám servírována telenovela, kterou jsem jen těžko zkousnul. Poté přišli další věci, které mě vyloženě znechutili (nebudu tu spoilerovat, až uvidíte, tak pochopíte). Naštěstí telenovelu na konci Volume poslali tam, kam patřila už od začátku a trochu se to posbíralo. Takže hlavně za poslední díly nechám hodnocení stejné. A po celém Volume 4 Fugitives napíšu, jestli Heroes vyhodím z TOPky seriálů, nebo ne. Protože jak říkám, ta třetí série je pro mě, jakožto fanouška Heroes, naprosté zklamání! Po celém Volume Fugitives: No, jak začít. Toto Volume začalo podstatně lépe, než předchozí. Dobré díly se střídaly s mírně skvělými. Dokonce jeden díl (3x20 - Cold Snap) se mi líbil nejvíce od konce druhé SÉRIE! Ale pak to začalo jít dolů. Opět. Finále bylo hodně… rozpačité. Momentální problém Hrdinů je ten, že se bojí nechat umřít nějakou důležitější postavu, tak jí tam dočasně ještě nechají. (Pokud vám věta nedává smysl, podívejte se na závěr 3. sérii a pochopíte.) Takže jen kvůli prvním dvěma sériím neuberu na bodování, ale v mé TOPce seriálů už ho asi nenajdete… A to jsem Heroes miloval a moc… :-( Po 4. sérii: Tak, kde začít. Předně snad tím, že 4. série je lepší, než třetí, ale upřímně, to neznamená, že by byla nějak extra. Hlavně díky Robertovi Knepperovi a Deanne Bray je 4. série v něčem odlišná. Právě ti dva ji táhnou kupředu. Hlavně Robert, nutno podotknout. Jenže co nepřekousnu, je hlavně fakt, že SPOILER!!! ze Sylara udělali chcípáka, který se chce změnit k lepšímu a na konci série je z něj hotový hrdina. Kde je ten bezcitný zabiják Sylar, který odřezával hlavy a až pak se ptal? Kde je ten nemilosrdný lovec, který se nepotřeboval nikomu omlouvat?! Konec SPOILERU! Až na tohle jsem celkem spokojený, nicméně to nic nemění na tom, že další řadu už fakt nechci. Ani nevím, jestli bych se vůbec začal dívat. 4. série celkem 70 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem jako jeden z mála "nových velkých seriálů" vydržel sledovat celou první sezónu, to je co říct. Bohužel kvalita není úplně stabilní, vedle věru vynikajícího prvního dílu jsou některé poněkud slabší, stejně tak jako některé dějové linie a postavy nejsou moc zajímavé (Niki mě fakt s...), občas příliš politické korektnosti. To jsou vady na kráse docela slušného příběhu. Co se týče zvláštních schopností, autorům fantazie v jejich vymýšlení nechybí. Update: Po pár pokusech koukat na druhou a třetí sezónu hodnocení opět klesá a pokud bych se na to díval dýl, asi by to šlo níž než na tři. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Volume 1 - Genesis: Na televizním nebi zazářila nová seriálová hvězda. Heroes představili obyčejné a sympatické lidi, kteří se musí vypořádat se svou nově získanou nadpřirozenou schopností. Jejich příběhy se postupně proplétají díky inteligentnímu a promyšlenému scénáři, o potřebné napětí se stará předpovězená hrozba výbuchu atomové bomby a démonický zabiják Sylar. Radost to sledovat. Jen to finále mohlo být trochu lepší. 9/10 Volume 2 - Generations: Děj je natahován různými naprosto zbytečnými odbočkami, za tím účelem jsou představeny nové, veskrze nezajímavé a nesympatické postavy, navíc i staří hrdinové se kvůli prázdnému scénáři a nesnesitelným dialogům (repetetivním patetickým kecům o osudu, vyjímečnosti, předurčenosti apod) stávají pouze zbytky těch sympaťáků z první série. Závěr série je kvůli stávce scenáristů smrsknut do několika málo dílů, které tím pádem získaly větší spád, ale kupodivu ani to nepomohlo. 6/10 Volume 3 - Villains: Zde je jasně patrná snaha o zdrsnění příběhu, jsou použity i některé hororové prvky, děj pracuje hned s několika velkými zápletkami. Ale bohužel - postavy, které ztratily veškerou svou osobnost v druhé sérii, se ukazují jako neschopné dalšího života. Scenáristům se to tu všechno ukázkově rozpadlo pod rukama. Půlka hrdinů by mohla být takřka neporazitelná, takže aby ti ostatní měli nějakou šanci, musí se ti "všemocní" chovat jako tupci. Neustálé cestování časem udělalo z Heroes takřka nepřehlednou komedii plnou logických i faktických chyb, kdy se v každém z jednotlivých dílů postavy snaží de facto o něco jiného, aniž by bylo jasné, co je k tomu vede. Kdokoli může zemřít, protože v dalším díle bude zázračně oživen, kdokoli může kohokoli zradit, protože v dalším díle mu bude odpuštěno, kdokoli bude kýmkoli zachráněn před jistou smrtí, bude na něj v další epizodě oním zachráncem spáchán atentát. A věřte, že v jsem v předchozí větě ani moc nenadsazoval... no dá se tohle ještě brát vážně? Jo a abych nezapomněl, neexistuje horší způsob jak uvést (ukončit) díl, než použít některé z Mohinderových mouder. Zoufalství to poslouchat... 4/10 Volume 4 - Fugitives: Tak už ke všem postavám pociťuji silnou nenávist a averzi. Jestli v další epizodě Bennet znovu čtyřikrát zopakuje, že se chová jako hajzl proto, aby ochránil svoji milovanou Clairinku, končím se sledováním. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrdinové. Tak majestátní název, který v sobě schovává spojení několika různých námětu využitých hlavně ve filmech. Tim Kring autor seriálu si toho opravdu hodně "půjčil" to nelze popřít. Stejně jako fakt, že dokázal z mixu několika témat vytvořit poutavý seriál, který ve své první sezoně byl zázrakem, který zkazilo až jeho vlastní finále, které bylo extrémně levné, kulisové a neakční. Nejde o dokonalý seriál, protože potenciál postav a možných akčních scén je vysoký, ale stále nevyužitý (a to už máme konec 2 sezony). Přes vše špatné jsou zde postavy, které jsou zajímavé, mají skvělé schopnosti a vše v první sezoně směřuje k svému grandióznímu závěru, jenž nepřijde. V druhé sezoně přichází trochu zlom, kdy je patrný nedostatek originálních nápadů a seriál v úvodu upadá do nudy a stereotypu. Z toho je však naštěstí vytažen a vše vynahrazuje posledními cca 5 díly, v kterých je konečně, na co se dívat. Samotné finále konečně naplňuje předpoklady a vytahuje i druhou sezonu do nadprůměru, ne tak vysokého jako v případě první, ale i tak to stačí a divák se těší na další sezonu. Resumé po 3 sezonách, resp Volume 4: Seriál se bojí změn, jako upír svěcené vody. Čas od času přijde nová postava, aby opět rychle odešla a nechala vše na starých známých charakterech. Když řeknu, že po třech sezonách (prakticky) žádná hlavní postava, nebudu lhát. Tohle ale nemá být telenovela ani nic podobného, ale chová se tak. Ani sebelepší první sezona nezachrání jeden seriál, který klesá ke dnu (čti k třem hvězdičkám) velmi rychle. Podle všeho to nezachrání už ani Peter.... (Seriál viděn celý) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE: Tak nakonec nejlepší seriál sezóny a to i přes to trochu horší finále (měli takových možností a oni si vybrali tu nejhorší!). Výborná atmosféra, výborný příběh, výborné postavy (Peter, Hiro a Sylar rulez) a téměř bezchybní herci. Tim Kring to měl zkrátka perfektně vymyšlené a já doufám, že mu to vydrží i v dalších sériích. 90% 2. SÉRIE: No tak tady už to začíná být trochu horší. Člověk by si řekl, že hrdinové budou už spolu nějak blíže spolupracovat, ale kde pak. Oni začínaj skoro jako na začátku. Zajímavé postavy (Peter, Sylar a Hiro) jsou odsunuty do pozadí a hlavní prostor zabírají nové a většinou nezajímavé postavy (jenom Elle a Adam jsou výjimky) a zbytek prostoru zabírá Claire a její nezáživná středoškolská linie. Tu by měl Sylar co nejdřív zabít, nebo už nevim. Příběh je taky takovej příliš rozkouskovanej a kvůli zkrácené sérii (stávka scénaristů je neúprostná) pár věcí zůstává nedořešených. Svoji poutavost si to ale ještě stále drží, po pár začátečních dílech se to začínalo zlepšovat a poslední 3 díly už jsou skoro bezchybné. Jenom doufám že si to příště Kring vymyslí líp. 70% Když 3. SÉRIE: Heroes klesá čím dál níž, asi chce v kvalitě "dohnat" Prison Break. 3. sezóna je totiž tak přeplácaná a plná rádoby zvratů, který navíc vůbec nedávají smysl. Na atmosféru z první série už se definitivně zapomnělo a postavy se taky chovaj hodně nesmyslně. Hlavně Volume 3 byla hodně zoufalá a po svém vyvrcholení vlastně i úplně zbytečná. To 4 Volume bylo lepší, zápletka byla dobře rozehraná, tempo nebylo tak zběsilé a celé to dávalo aspoň trochu smysl. Jenom ten konec to zase poslal do kopru. Prostě Heroes už hodně vařej z vody a mě to docela mrzí, z tohodle už ale asi nevyhrabou. 60% a celkově hodně slabé 4* ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • 2. řada měla kvůli stávce scenáristů jen 11 dílů. (virus10)
  • Pes, ktorý hrá pána Mugglesa, sa volá Lestat. (rador)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama