Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá asi měla být po celovečerním debutu 40 let panic pro Apatowa to, co byli Flákači pro Kevina Smithe po Clerks. Jenže přání není vždy otcem myšlenky a onen záměr se vydařil pouze částečně: opětovně tady máme titulní mužské postavy, které musí čelit dospělosti, celá zápletka vychází z jednoduchého a předtím už nespočetněkrát viděného nápadu (ztráta panictví, těhotenství...), komično je založeno na konfrontaci dvou zcela odlišných světů (panic vs. zkušená matka, lempl bez ambicí vs. svědomitá kariéristka) a nechybí spousta popkulturních gagů a sprostých slov ve veskrze milé a chytré podívané. Nelze upřit, že Zbouchnutá je soudržnějši a nerozpadá se tolik jako 40 let panic a že z dlouhých improvizací opravdu vzejdou geniální sekvence. Jenže zatímco u Kevina Smithe jsou všechny pobuřující záběry prostředkem ke sdělení určitého moudra a životní pravdy, u Apatowa to je zatím cílem a výrazné zkrácení by opravdu filmu pomohlo, protože Zbouchnutá je v závěru dýchavičná a neobejde se bez nutných vypravěčských klišé. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není originální, je předvidatelný a v podstatě probírá všechna klišé, na která si jen při přečtení základního děje vzpomenete. Přesto se spoustou detailů od ostatních podobných komedií liší a přes svojí nadstandardní délku si celou dobu drží slušnou úroveň, baví a samozřejmě moralizuje. Dělá to ale jen v náznacích a to je nejspíš to, co ho odlišuje a mě nechává dát mu s čistým svědomím 80%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Směji se ještě teď. Avšak ne filmu, ale hromadě těch rádoby odborníků, kteří vychválili tuto nudnou komediální atrapu. Romantická komedie je to stěží, protože série trapných skečů a vtipů je pro úzkou skupinu lidí, která i tak stěží ustojí obrovské rozdíly mezi kvalitou vtipů, jenž se ve filmu objeví. Vše přes pop-kulturní odkazy na filmy a hudbu až po internet a trapnosti ala Prcičky. Dále tu chybí důležitý prvek, jaký například Prcičky držel v hladině komedie a "nezapomenutelnosti", a to nějaký velký vtip nebo nezapomenutelná scéna. Zbouchnutá je zkráceně nudná komedie bez pořádného humoru, na kterou zapomenete ještě dřív než skončí titulky. Judd Apatow není nic víc než průměrný režisér, kterému díky propagaci a vychvalování přišlo na film dost lidí. Toto je od něj už druhý film, který mě nebavil a byl velmi přeceňován i od lidí, kteří o něm mluvili aniž by ho viděli. Ztráta času. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která se v klidu vyrovná geniálním kouskům Kevina Smithe. Stejně jako oplácaný flákač z Jersey i Apatow sází na peprné, na nic si nehrající dialogy, které jsou mnohem upřímnější a realističtější než ty, které v podobně laděných romancích vídáme a ačkoliv příběh plyne po očekávané trase až k samotnému finále, výborně načasované fóry a s láskou provedené scény člověka řádně usadí do sedačky i na tak obsáhlou stopáž, jakou je u komedií nezvyklých 129 minut. Tady jsem téměř litoval, že už je konec. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno