Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Výborný příklad toho, jak se to nemá dělat. Pokud chcete točit brutální thriller inspirovaný Zjevením (což zní dobře už samo o sobě), nemíchejte do toho sentiment! Quaidův detektiv se mi fakt líbil (tak trochu Carl Morck), ale ač k jeho postavě tohle rozuzlení docela sedlo, bylo pojaté úplně špatně a celý film tak akorát zabilo. (Nehledě na nezodpovězené otázky.) ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

A tak si ten odpad dáme.. Abych řekl pravdu, pointa mě napadla asi v půlce filmu ale hned jsem jí v duchu se smíchem zavrhl, protože jsem si nedokázal představit že by někdo takovou absurditu myslel vážně.. Navíc v průběhu filmu neuvěřitelná nuda, hromada klišé a karikaturních figurek.. A navíc jsem hodně dlouho neviděl herce (D. Quaida), který by se tak příšerně nevešel do své role. Jeho výkon byl fakt zoufalý, na druhou stranu si nedokážu představit, kdo by ty dialogy mohl přetavit v něco koukatelného. Dámy a pánové čekal jsem ledacos, ale takovou sračku vážně ne. Díky tvůrcům za další ztracené dvě hodiny života.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Příběh je béčko jako sviňa, které každou minutou sklouzává od zajímavého do druhořadého a velmi neoriginálního děje. Ale na druhé straně je v hlavní roli Dennis Quaid. Neskutečně si film užívá a je radost ho sledovat jako znaveného a ošuntělého detektiva (opak proti - pro něj - úspěšnému Úhlu pohledu). A Jonas Akerlund na režijní stoličce se vrací se svými svižnými montážemi a makrozáběry - jak osvěžující je jejich použití u obyčejné žánrové detektivky. 60 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama