Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

castor 

všechny recenze uživatele

Portorikánský gangster se rozhodne skoncovat se svojí zločineckou minulostí, ale k takovému kroku, navíc v takové době a zkorumpované společnosti - věru jde o nesnadné cíle! Velmi tlumený tón vyprávění nás dovádí až k neodmyslitelnému finále, kdy chápeme, že jde o předem prohraný boj! Démonický Sean Penn a opět výtečná legenda Al Pacino v řemeslně zvládnutém dramatu Briana De Palmy. Bohužel bravurní je jen ona závěrečná scéna na nádraží, některé dlouhé kamerové záběry, ale.. Utahanosti by svědčila alespoň četnější míra očekávané agresivity!! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mne De Palma nezklamal v tom nepříliš pozitivním smyslu - tedy natočil film, který odpovídá modelu, v jakém většinu jeho filmů vnímám. V Carlitovi všechno tak nějak funguje, ale funguje to také tak nějak šedivě, aby v té šedi nakonec zazářilo několik v pravdě geniálních scén. Vrcholem Carlitovy cesty je bezesporu virtuózně zrežírovaná honička na nádraží a k její dokonalosti nemá daleko ani několik dříve se objevivších momentů. Zbytek je tuhle dobrý, tuhle velmi dobrý, ale nikde vynikající. Při srovnání s jinou ikonickou gangsterkou od De Palmy, Scarface, musím na jednoznačného vítěze pasovat příběh Tonyho Montany, který si buduje vlastní pravidla a vlastní svět, v němž se cítim skoro tak dobře, jako v tom (nepřekonateném) kmotrovském. Výrazně komornější a intimnější Carlito obsazuje svět budovaný jinými filmy už v minulosti a ten po mě takovou přitažlivost nemá. 70% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma mě nikdy doopravdy nechytl za srdce. Zjizvená tvář byla blízko, ale ani ona nedosáhla páté hvězdy. Carlitova cesta je ale jiné kafe. Velmi mi připomínala Scorseseho gangsterky, které jsem si tak oblíbil. Hrdina vypráví své story (na rozdíl od Scorseseho v menším časovém úseku) a diváka dokonale vtahuje, jako člena svojí rodiny, do příběhu. Skvělý Pacino Nemá chybu. Výborný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma je jeden z těch klasiků žánru. Na rozdíl od jiných gangsterek ale v Carlitově cestě na nic nečekal a hlavního mafiána uvrhl do víru dění, které nabírá obrátky a tlačí děj mílovým tempem. Carlito je totiž standardní mafián – šílenec. A stejně tak jak rezolutní jsou jeho názory, tak razantní je i děj tohoto filmu. S ničím se nemaže a všechno to na diváka valí rychlostí otevřeného tlakového ventilu. Herecky samozřejmě famózní záležitost. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Al Pacino potvrdil svou hereckou extratřídu a režisér Brian De Palma to, že zvládá podobné typy filmů na jedničku. A ve velkých přestřelkách na nádraží se vyžívá (Kevin Costner ví určitě své). Co k tomu říct? Snad jen, že Al je skutečně mafián a pro tyto role se narodil. Pěkný, i když drsný film, s dobrými hereckými výkony, pěknou hudbou a s výborným - možná trochu nečekaným - závěrem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Žiadna z piesní, ktoré hrajú počas Carlitovej (Al Pacino) návštevy v klube, kde pracuje Gail (Penelope Ann Miller), neboli v roku 1975, kedy sa dej odohráva, ešte vydané. (TheRoller)
  • Přestřelka na schodech se odehrává v podobném stylu jako v Neúplatných, jen tady probíhá na eskalátoru. Shodují se poslední výstřely v poloze ležmo, zde Al Pacino, v Neúplatných Andy Garcia. (Roman.Ticka)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno