Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem snížil hodnocení na tři hvězdičky, protože mi vadily strašlivě dlouhé pasáže plížení v tunelech a některé opravdu dlouhé záběry, v nichž se nedělo vůbec nic. Napadení americké základny by bylo v pohodě, kdyby vojáci neumírali tak děsně pitomými způsoby. Ale abych jen nekritizoval, film měl po většinu času velmi kvalitní atmosféru, a pokud v tunelech došlo k nějaké té akci, měl jsem pocit, že sleduji místo válečného filmu survival. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pověst Uwe Bolla jakožto režiséra hrdě kráčejícího ve stopách Eda Wooda mi není vůbec neznámá, proto jsem byl zaujat, že nějaký jeho film tu má poměrně vysoké hodnocení (64%) a říkal jsem si tedy, že do toho zkusím jít._____ Dočkal jsem průměrné, úplně obyčejně blbé žánrovky - tedy snůšky otřepaných keců o válce a smrti, které padají z úst vojáků v první půlhodince a nepříliš zajímavého bojování (umírání) v těsných vietcongských tunelech vyplňujícího zbytek stopáže. Je to suché a prázdné, ale nesmrdí v tom žádná do očí bijící stupidita, Uweho scénář i režie se dají přežít a ani ti herci v rámci žánru neurazí. Tunnel Rats nejsou něčím, co bych nazval dobrým a kvalitním filmem, ale na dno filmové žumpy rozhodně nepatří - je to takový ten kal, co plave na povrchu a teprve hluboko pod ním si tiše hnijí "skvosty" jako je Máj , Trhala fialky dynamitem a tak dále a tak dále....50% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být vrchol Bollovy tvorby? Leda nekonečná nuda! Film představí řadu postav, aby pak většinu oddělal div ne v jednom záběru a dál se soustředil už jen na bezduché odstřelování amerických vojáků kdesi v džungli a nekonečné plazení v podzemních tunelech bez jasného cíle. A kde mělo být to dechberoucí finále, jak si tu jistý bodomajstr pošušňával? Tedy, pokud to nebral doslovně, to pak ano. Jediná zajímavá příběhová linka bývala mohla být ta ohledně vietnamky skrývající se s dětmi v podzemí, ale nakonec jsme se o ní nedozvěděli vůbec nic. Celkově nic v tomto filmu nemělo pádný důvod a spoléhalo se jen na krutost, či rádoby klaustrofobické scény. Bod dávám jen za fajnové zpracování a nadějný začátek, zbytek stál za starou belu. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vážený pane režisére. Dovolte mi Vás hned zkraje informovat, že Vaši práci neuznávám. Nicméně se ke mně donesly zkazky, že prý jste se v poslední době zlepšil. Jistě uznáte, že daná informace nemohla zůstat bez hlubšího prozkoumání. A tak jsem se podruhé vydal do temného zákoutí Vaší filmové tvorby. Tentokrát se obětními beránky mého řádění staly Rampage a právě Tunnel Rats. První zmiňovaný byl vyloženě béčko (ale zábavné), druhý už považuju za ambiciózní komorní snímek, kterému jenom chyběly peníze. To ovšem nic nemění na tom, že se ve Vaší filmografii skví jako blyštivý diamant, který by Vám mohl konečně vynést tolik vytoužený status „uznávaný režisér“. Pro příště byste si měl dávat větší pozor na (ne)logické uvažování Vašich postav, co naopak musím pochválit už teď, je práce kamery. Jakkoliv jsem býval dosud k Vaší práci skeptický, k Vašim dalším počinům již budu přistupovat s větším respektem. Tak si to nepokažte! P.S. Skutečně oceňuji snahu zfilmovat jedny z nejnudnějších pasáží z Vietcongu. Že vy jste se ho nemálo napařil? S pozdravem Váš (snad už nepošklebující se) pozorovatel. (google translator -> němčina -> Wermelskirchen) 65% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde, když se chce. Po neuvěřitelné sračce BloodRayne II velké překvapení. Ten film je o několik tříd lepší. Režisérsky se Boll celkem vytáhl. Scény v tunelech jsou klaustrofobické, nějakých emocí se taky dočkáme a nevypadá to tak levně. Slabší 4* (7/10), protože stále tam jsou určité chyby. Ale nejlepší Boll. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)
  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama