Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento "týpek" by snáď prežil aj koniec sveta. Táto "relácia" mi doslova chvíľkami berie dych. Niekedy by som povedal že to asi neprežije do čoho sa chystá, ale on je snáď nesmrteľný. Zakaždým sa vie vynájsť a prežiť tie strašné podmienky ,ktoré mu jeho okolie poskytuje. Má môj rešpekt a som rád že niečo takéto sa nakrúca pretože v súčastnosti bežia v televíziách relácie ,ktoré častokrát nemajú úroveň. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Tehle chlápek ví co dělá a až se někde ztratím, budu si přát abych potkal právě jeho. Vcelku je to i zajímavé a naučné. Ale přijde mi to strašně hrané a strojené. Když jste ve Skalistých horách a přespáváte v ručně vyrobeném obydlí z kmenů a mechu, tak je světlo od osvětlovače asi jako kdyby za ním v dáli projížděli auta po silnici. Mě to osobně strašně ruší a snižuje prožitek jinak zajímavého dokumentu. Upgrade po shlédnutí první řady. Ano, už chápu co se na tom všem líbí, je to naprosto super :-) Medvídek Grylls je fakt profík a nebojí se udělat cokoliv. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy si ten týpek pochcal šátek na hlavu, aby si zchladil temínko, jsem věděl, že je to borec. Seriál zdatně kombinuje dobrodružství v přírodě, dokumentaristicky pohledné scenerie a takovou tu "populární mechaniku" pro trumpy, kempery a další extrémní výletníky. Slabinu vidím v jisté repetitivnosti, Bear Grylls se snaží jít dál a dál, vystavuje se větším nebezpečím, pojídá stále hnusnější hmyzáky, ale přeci jen není to profesionální vypravěč, ani bavič. Schéma se opakuje a přijde mi, že po nějakých 15 dílech už seriál osloví jen velmi skalní příznivce, anebo může plnit takovou tu úlohu kulisy, které nevěnujete stoprocentní pozornost... 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • S Bearom Gryllsom spolupracuje spoločnosť Craghoppers, v jej oblečení ho môžeme vidieť v takmer každej časti. (Greenpeacak)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Od 6. řady používá Bear Grylls nůž Bear Grylls Ultimate Knife Fine Edge. Tento nůž se v roce 2011 stal nejprodávanějším nožem na světě. (Horyo)

Reklama

Reklama