Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Často je to len hrané, naschvál mu tam dajú nejaké zvieratá, živé alebo mŕtve, aby mohol ukázať čo všetko sa dá zjesť a čo všetko sa dá na niečo použiť. Niektoré diely sú brutálne nechutné a aj keby mi išlo o život, asi by som nedokázal zjesť to čo on, na to treba fakt silný žalúdok. Pred tým chlapom treba mať fakt rešpekt. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sjíždění peřejí na vlastnoručně vyrobeném voru, horolezectví na kluzkých skalách bez jištění, ochočování divokých koní, mrazivá pouštní noc ve společnosti chřestýšů. To vše doplněno poučným komentářem poučeného dobrodruha. Dokument napěchovaný informacemi se snoubí s neskutečným adrenalinem. Na každou epizodu zírám v tichém úžasu a zároveň doufám, že v životě nebudu muset použít Gryllsových metod nezbytných k přežití. Nikdy bych třeba nevěřil, co všechno dokáže pozřít hladový člověk. Přestože mám k přírodě obdobný vztah jako Angličané k pytlíkovému čaji, jde pro mne o jeden z nejvíce fascinujících "reality" seriálů. (Na Discovery vysíláno pod názvem Nutné k přežití.) Apendix: pozření jačího oka - nezapomenu... 90% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bezesporu špičkou mezi dokumentárními seriály je tahle perlička, která vás dokáže udržet naživu v jakémkoli prostředí kdekoli na světě. Odvážný, bláznivý a nezdolný Bear Grylls se zde potýká s nástrahami, které mu připravuje sama příroda. Používá při tom jen svůj nůž a zbytek si vlastnoručně vyrábí. Pojídá cokoli najde, aby přežil. Hledá nejlepší cestu do civilizace, aby se zachránil. Velice dobrodružný seriál, který vás prostě musí bavit. Skvělý počin a jednoznačný trhák. 100% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Co vše se přihodilo Bearu Gryllesovi při natáčení epizod: zlomené koleno; rozdrcená chrupavka v koleni; zlomený palec u nohy; infekce v palci u nohy; extrémní úžeh; omrzliny nohou a rukou; odštípnutá holenní kost; ušní infekce; zlomená žebra; vymknutý kotník; mrtvice; odštípnutý zub; pokousán hady, netopýry, škorpióny, kraby a asi 4319-ti komáry! (Nedhelborn)
  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama