Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Luke7 

všechny recenze uživatele

1.díl Polární kruh 4*; 2.díl Alabama 4*; 3.díl Vietnam 3*; 4.díl Texas 4*; 5.díl Aliaska 5*; 6.díl Irsko 3*, 7.díl Dominikánská republika 4*; 8.díl Turecko 5*; 9.díl Jižní Dakota (USA) 5*; 10.díl Namibie 5*; 11.díl Tichomořské ostrovy 5*; 12.díl Transylvania (Rumunsko) 5*; 13.díl Oregon 4*; 14.díl Sierra Nevada 4*; 15.díl džungle Belize 5*; 16.díl Sahara I. 4*; 17.díl Sahara II. 5*; 18.díl Poušť Baja (Mexiko) 5*; 19.díl Kruh ohne (Sumatra) 4*; 20.díl Yukon (Kanada) 4*; 21.díl Zambie 4*; 22.díl Čína 3*; 23.díl Montana 5*; 24.díl ; ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost, při které se můžete spoustu věcí přiučit, ale taky se místama pěkně poblít. Grylls je bývalej člen elitní britské speciální jednotky, alpinista a všeobecně dobrodruh, takže se nechává na začátku každýho dílu vysadit někde v divočině (lesy, skály, pouště, bažiny, hory, džungle,...), ze které se potom musí svépomocí dostat do několika dnů do civilizace. U sebe mívá většinou jen padák, kapesní nůž, bandasku s vodou a někdy křesadlo. Je to velmi zajímavé, ale časem už se to okouká. A pozor, uvidíte zde i nechutnosti typu pojídání červů, pavouků, očí vysoké, ukrývání se před písečnou bouří v břišní dutině rozjeté zebry apod. Doporučuju! ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Ať si říká každý co chce, Bear Grylls je borec a můj vzor. Na povrch vypluly nějaké ty "skandály", které měli otřást popularitou fanoušků. U mě teda ani v nejmenším. To co předváděl před kamerami bylo neuvěřitelné, a to, že nějaké věci byly plánované a někdy trochu upravené, je naprosto jedno. Skvělý seriál na půdě Discovery Channel s úžasným hrdinou medvědem! ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je nádhernej chlap. Ale o to tady přece nejde, že. Anebo, kdo ví ... :) Parádní průvodce cestováním v extrémních podmínkách. Ne, že bych nějaké takové cestování nějak vyhledávala, spousta příjemných chvil na řadě dětských táborů a obdiv k přírodě jako takové se asi nepočítá, ale dívá se na to vážně pěkně. Tohle je zábava na úrovni, poučná, občas šokující a velmi zajímavá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate ikona survival TV projektov. Po určitej dobe už seriál neprináša veľa nového, pár dielov, ktoré len rekonštruujú nebezpečné situácie je vyslovene mimo. Ale sú tu pekné destinácie, Bear vie zaujať vďaka svojim kaskadérskym kúskom (ktoré by ho často krát v realite zabili) i vďaka jehu odhodlaniu zjesť čokoľvek... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grills je bývalým členom anglickej elitnej jednotky SAS, ktorá je preslávená práve náročným tréningom prežitia v divočine. V jednotlivých dieloch sa Bear často zmieňuje o skúsenostiach z SAS. (Odpocivadlo)
  • Zoznam tekutín, pomocou ktorých sa snažil uspokojiť smäd: vlastná moč (niekoľkokrát), krv, špinavá voda z kaluží a nezdravých stojatých vôd, voda zo žalúdka ťavy, voda z vymačkaného slonieho trusu, tekutina z korytnačky a rôzne miazgy z rastlín i stromov. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama