Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní šílenec, který než vyrazí z domu tak si s sebou vezme nůž a křesadlo, doma nechá pud sebezáchovy a chuťové buňky, a jde se s chutí zakousnout do první jedlý žáby, kterou potká. (mimochodem, to bych radši sežral jednoho člena štábu, než kousat žábě hlavu) :D Každopádně veškerej obdiv a uznání patří Bearu Gryllsovi za neskutečné ukázky přežití ve všech nemyslitelných a okrajově i myslitelných podmínkách. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je pojem, který úspěšně všechny naše televize ignorují už hezkou řádku let (narážím hlavně na dokumentární ráj ČT2). Přitom právě Man vs. Wild je cool počin, který by mohl nalákat mladou generaci k dokumentárnímu žánru. Člověk, který dává parkour v přírodě, na lávovém poli, v rozpadlých budovách starých komunistických fabrik přece musí bavit každého, nebo ne? Spousta zajímavých informací, které vám pedofilní učitel zeměpisu na základce jen vyprávěl, Bear předvede hezky v praxi. No napadlo vás, že můžete sežrat syrového Lososa přímo z řeky, odříznout si určitý kus z mršiny zebry a sežrat ho bez toho, abyste se posrali a chcípli? Tenhle člověk snad umí úplně všechno. 90% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že každému, kdo u tohoto seriálu z produkce Discovery aspoň trochu přemýšlel, musí být jasné, že nám všem, kterým by se "podařilo" na některou tu nepohostinnou oblast dostat, dává Bear Grylis návod, jak se s místními podmínkami poprat, nesnaží se nám nakukat, že se právě i on dostal někam, kde se těžko žije, vzal s sebou kameru a teď nám ukáže, jak tam a tam přežil- je to prostě takový "extrémní cestovní guide". Jenom jedna rada Grylisi- "želva je kámoš, želva se nejí!" :-) ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Trošku to stráca na dramatičnosti a vierohodnosti, keď si človek vedomí, že aj v tých najnebezpečnejšie vyzerajúcich scénach sa za ním plahočí minimálne jeden človek s kamerou v ruke. Každopádne naozaj zaujímavých informácií k prežitiu je tam požehnane v každej jednej epizóde a k tomu priložený recept na nejakú miestnu deliaktesu, ktorá síce nezaženie hlad, no zaručene vás pri pohľade na ňu prejde chuť jesť (tá gigantická larva zatiaľ vedie). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Spolu s Bearem Gryllsem si přežití v divočině vyzkoušelo i několik celebrit, a to například Will Ferrell nebo Jake Gyllenhaal. (ČSFD)
  • Firma Gerber prodává vybavení pro přežití nesoucí název „Bear Grylls“. Design vybavení vychází právě ze vzájemné spolupráce Gerberu a Beara. (fox171cz)
  • Bearove skutočné meno je Edward Michael Grylls. (Philip_J_Fry)

Reklama

Reklama