Reklama

Reklama

Thor

Trailer 1

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 947)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Branagh je náramný pašák, moc dobře ví, že ani oddychový popcorn nemůže být čistě jen o akci pro akci, ale že to chce emoce skrze (skoro shakespearovskou) osudovost, (skoro shakespearovský) humor v úzkém svazku s nadsázkou (uvedené platí pro verzi v původním znění, dabing může nadsázku i humor nechtíc lehce pohřbít) a samozřejmě i nějaký ten herecký talent od zúčastněných... Prostě vše potřebné, aby nešlo pouze o efektní vymytí mozku „po americku“, ale o regulérní; byť samozřejmě logicky stále jen odpočinkový; film se vším všudy. A to Thor nejenže zvládá po celý čas projekce, ale pohodový dojem zůstává zachován i po odchodu z kina, což již dnes nebývá zvykem. Více z naivní komiksové předlohy, znásilňující severské mýty a legendy, vytřískat nešlo. Jediné co mi není jasné s ohledem na budoucí plány je, proč se finální pád neodehrál v opačném gardu? ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mohla to být tupá podivnost s partou naleštěných manekýnů, ale díky pedantickému vedení Kennetha Branagha z toho vznikla nádherná pohádka s mytologickými proporcemi, velkou mírou noblesní ironie a především s výborným Chrisem Hemsworthem (ten totiž věnoval přinejmenším stejně úsilí herectví, jako své prvotřídní muskulatuře) a jako vždy neodolatelným glosátorem Stelanem Skarsgårdem. Trochu to kazí dozblbnutí stejně křehká Portmanová a některé nablblé kiksy ve scénáři (možná i v českém překladu) i trochu prkenné triky, ale na to všechno v důsledku se*e Fenriz... příznivce hyper-efektní blockbusterové moderny to nejspíš nezaujme, ale milovníky poctivé epiky s pěknou výpravou a kouzelnou atmosférou by Thorův Mjolnir měl plácnout po hlavě celkem výživně. Správná frekvence, Kennethe! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

U naježených vousů Odinových, to byla paráda. THOR svou fantasy atmosférou vůbec nenarušuje Marvelovský vesmír tak jak jsem se bál. Právě naopak, teď mám pocit, že by to bez něj nebylo ono. Navíc spousta odkazů (krásně doplňujících děj) výborně zakotvuje příběh a připravuje si půdu pro největší událost příštího léta. Chris Hemsworth je vynikající, na to o jak málo známého herce jde utáhl na svých bedrech bez problémů celý film, ani nepotřeboval krytí od ostatních hvězd, které paradoxně dostávají mnohem méně prostoru. Astrofyzik Natálka je tu v podstatě jen proto, aby se měl hlavní hrdina do koho zakoukat a Hopkins, aby našeho hrdinu vyhnal z domova. Co mě potěšilo tak Branagh využívá pompézní svět Asgardu na maximum. Země (alias Nové Mexiko) slouží jen jako takový můstek k AVENGERS, ale pro celkový příběh je důležitá jen proto, aby se Thor (veliký a mocný) naučil poslušnosti. Kolem a kolem vzato jde o výborný příběh, kterému k dokonalosti chybí jen kapka. Hodně malá kapka. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Průměrná a notně vyšeptalá comicsárna. Sympatické dění na Asgardu vytrvale neutralizuje zoufalství na Zemi, kde nudí akce, nefungují emoce a otravuje dokonce i oscarová Natalie. Postavy jsou fajn a koncept není marný, ale vykastrovaný výsledek nesahá letošním X-Menům nebo Kapitánovi ani po pás. A Marvel by už se mohl na svými hrdiny ustrnout a alespoň jednomu dopřát sex s jeho vyvolenou - těch smrtí, odloučení a odkládaných milostných vyznání už je na jednu partu testosteroňáků nějak moc :) 55% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Obavy ze stylizace se díky bohu rozplynuly prakticky okamžitě a to, co se v ukázkách jevilo být gay papundeklem se ve finále přetransformovalo ve skutečně hmotný fantasy svět. Nic to ale nemění na tom, že Thor je víc, než cokoliv jiného nezávadná blbinka, která se zdá být velkolepá, ale z půlky se odehrává na greenu a z půlky na písku, která mě bavila (především proto, že se nebere vážně a dělá si srandu sama ze sebe) ale po skončení z ní nezůstalo nic, než naprosto bad ass Idris Elba a pár filmařsky velmi zajímavých momentů, které byly originální, nové a pro mě působivé, ale netrvaly dostatečně dlouho, aby mě posadily na prdel... ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Kostýmy vedoucích postav z Asgardu byly až příliš pevné. Herci v nich byli poměrně dost omezeni v pohybu a nemohli se ani předklonit. Většina z nich to ovšem brala s nadhledem a optimismem. Shodli se na tom, že díky tomu, že museli být stále narovnaní, měli více hrdinské držení postavy. (Kubaaa97)
  • Odin (Anthony Hopkins) ve filmu odebere Laufeyovi (Colm Feore) Rakev prastaré zimy. V komiksech ji ale měli temní elfové ze Svartálfheimu, v jejichž čele byl Malekit. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama