Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Antek 

všechny recenze uživatele

Vymydlená vyvražďovačka, v níž roli záporáka ztvárňuje hezounek, který by svým prázdným pohledem vyděsil leda tak módní návrháře. Minuty utíkají, vraždy (s minimem krve) postupně vybíjejí z plátna postavy s opravdu nízkým IQ, po chodbách hotelu pobíhá policista s IQ ještě nižsím a atmosféra se šla schovat někde do šatníku. Horror? Určitě. Když Vás více zajímá, kdo vyhraje Nejkrásnější pár maturitního plesu, místo toho, abyste řešili jak celé to nudné vraždění dopadne (natož jak to dopadne s tou nesympatickou husičkou v hlavní roli) tak to rozhodně horror je. A s velkým H. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný představitel subžánru teenage-slasher. Formálně je film na dobré úrovni, ale co se týče příběhu a všeho okolo, tak velká bída. Najdeme zde spoustu prvoplánových laciných lekaček typu "Uááárgh, jej to jsi ty, tys mě ale vyděsil... nebo Uááárgh, jejda, skříň!", které diváka - když už nic jiného - alespoň udrží během prvních 60 minut volného tempa při vědomí. Prom Night staví klišé na klišé, z vražd neuvidíme téměř nic, poněvadž se odehrávají výhradně mimo záběr, závěr neodhadne snad jen člověk vyvražďovačkami doposavad neposkvrněný. Tohle prostě není film určený pro hororové fanoušky, nýbrž pro americké náctileté publikum... a je to na něm setsakramentsky vidět. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud vám stejně jako mně hučí v kládě při pohledu na Brittany Snow a Jessicu Stroup, tak máte alespoň dva dost pochybné důvody jít do něčeho tak zbytečného, jakým je tento zástupce jalového subžánru nejzbytečnějšího filmového žánru. Otázkou však zůstává, co dělá Idris Elba v teen vyvražďovačce. V té době už měl slušnou reputaci. Za plus se dá označit i to, že scenáristická křeč byla doprovázena tvůrčí impotencí, takže film má velice příjemnou stopáž. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Je spousta věcí, které nejspíš nikdy nepochopím: Hawkingovy knihy, důvody proč má tolik lidí rádo čivavy a v neposlední řadě i to, proč se sakra koukám na takovéhle blbosti pro teenagery... No, opět jsem něčemu dala šanci a opět jsem z toho byla akorát otrávená. Velkou slabinou je nedostatečně charismatický zabiják, jehož jednání je navíc stejně nepochopitelné a místy dost nesmyslné jako chování hlavních postav. Krom obyčejných klišé je zde samozřejmě i nadmíra stipudních "cool" hlášek a herci, kteří sice můžou být považovaní za pohledné, ale s hraním na tom tak slavně nejsou. A vraždy samotné? Samozřejmě většinou mimo záběr... Pár scén není vysloveně špatných a dívání se dá vydržet i do konce, ale žádná sláva to opravdu není. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale tak celkem to šlo. Přijde mi trochu nespravedlivé tohle házet a srovnávat s filemem s roku 1980, je to úplně o ničem jiném. Film je poměrně rychlý, a přesto dokáže nudit, nicméně scény v hotelu mě i bavily, jen škoda že režisér neudělal nějakou více nápaditou vraždu. Film sám o sobě za moc nestojí ale v té záplavě remaků a hlavně sraček typu Halloween 2 se dá říct že je to klenot(pozor na význam slova). Jiank je to další podprůměrný film z mnoha, ale i tak jsem se občas bavil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Culver City, Južná Pasadena (Kalifornia, USA) a Newport (Oregon, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama