Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo zmíněno, najdou se tu paralely k Mostu do země Terabithia - přátelství dvou dětí, co ani nemohou být rozdílnější a z naprosto odlišných rodinných prostředí; síla dětské fantazie a touha žít někde jinde a jinak . Vše doplňuje výborná vedlejší postava francouzského výměnného studenta Didiera (ty jeho červené boty a kalhoty jsem mu tiše záviděla...). Film pro všechny, co jako děti vymýšleli vlastní komiksové figurky a toužili po ryzím kamarádství a taky pro všechny, co viděli Ramba jako jeden z prvních kultovnich filmů pár let po revoluci v kině. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Podle názvu to vypadalo na hodně velkou hovadinu a vymývárnu mozků. Ale jelikož jde o evropskou tvorbu, dal jsem tomu šanci. Zpočátku na mě film působil poněkud zmateně a chvíli trvá, než divák pochopí souvislosti. Pak když se ti dva kluci více spřátelí to začne být zajímavější, ale jen na chvíli, neboť je (podle mě nadmíru zbytečně) do filmu vsunuta zápletka s nesympatickým francouzským výrostkem. Chápu, že byl do filmu zakomponován, aby se ti dva hlavní hrdinové rozhádali, ale to by šlo vyřešit rozvitější zápletkou s tou sektou, nemuseli tam tvůrci cpát ještě jiné aspekty. Dramatičnost vrcholí 20 minut před koncem a samotný závěr je pak slušný doják. Mimo toho francouzského načepýřeného kohouta a jeho houfu slepic mi tu vadila inspirace americkou béčkovou akční sračkou. Kdo jako já takovýto žánr nesnáší nemůže jásat ani z této parodie. Na odpad to sice není, neboť mimo hlavního tématu, tj. přátelství těch dvou kluků mě zaujal i vedlejší děj okolo sekty, ale to je asi tak všechno. 40%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Teda, podle názvu a obalu jsem myslel, že půjde o nějakou parodii v Rambo stylu a ono šlo o v celku slušný doják. Tak jo, to možná přeháním, ale více citlivé povahy nějakou tu slzu ukápnou. I proto se mi jeví toto dobrodružství spíše jako drama pro piškoty, nežli "divoce zábavný", jak je napsáno na přebalu. A nebo divoký jo, protože ti dva hošani byli jak urvaní ze řetězu... :-) 55% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedná o žiadnu komédiu, ale o drámu. Je to v niektorých momentoch milé, nápadité a v závere som skoro vyronil slzu. Som však názoru, že z tak hravého námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Na celej stopáži je zaujímavých scén veľmi málo, ak by to trvalo 20 minút, bol by som nadšený. Takto však lepšie hodnotenie nemôžem dať. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)

Reklama

Reklama