Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to mnohem méně komedie než jsem čekal, ale také to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Kouzelná oslava přátelství, věrnosti a filmového fandovství, která opravdu chytla za srdce. Hořká i laskavá, smutná i úsměvná, plná nezapomenutelných momentů a pocitů, které jsem dokázal prožít společně s Willem, protože jsem je jako kluk kdysi sám zakusil. Třeba jeho okouzlení po shlédnutí prvního filmu, kdy běží domů, plný toho neskutečného a neopakovatelného prožitku. Zatímco linie přátelství je spíše vážnější a přelévá sympatie z jedné strany na druhou, natáčení Malého Ramba je zábavné, plné nápadů a humoru, a současně v kontrastu s dusnou atmosférou sektářského nátlaku na život Willovy rodiny i Leea, který se marně snaží zavděčit bratrovi a svou osamělost skrývá za rošťárnami a vzdorem. Zajímavě nejednoznačnou postavou je i Didier, který je po celou dobu na facku, ale zdá se, že i on cosi skrývá za svou maskou rebelujícího frajírka. Prolínání jednotlivých nálad nikde nekoliduje, naopak se skvěle doplňuje a navzájem emocionálně posiluje, herecké výkony jsou bezchybné, animované vsuvky Willových snů a představ skvěle zapadající, osmdesátková retrostylizace tak vypiplaná, že jsem si ji vlastně uvědomil až po skončení filmu, závěr silný a pocitově strhující (ať už kino či večeře). Zkrátka zase jednou film, na který bylo požitkem se podívat a hned tak se z paměti nevytratí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Teda, podle názvu a obalu jsem myslel, že půjde o nějakou parodii v Rambo stylu a ono šlo o v celku slušný doják. Tak jo, to možná přeháním, ale více citlivé povahy nějakou tu slzu ukápnou. I proto se mi jeví toto dobrodružství spíše jako drama pro piškoty, nežli "divoce zábavný", jak je napsáno na přebalu. A nebo divoký jo, protože ti dva hošani byli jak urvaní ze řetězu... :-) 55% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který osloví i diváka, jenž nikdy neviděl ani jeden příběh o Rambovi, což je přesně můj případ. V tomhle případě stačí dva malí kluci plní nadšení a neutuchajícího elánu a trochu zajímavý příběh a sympatický milý film je na světě. Ovšem na rovinu se musím přiznat, že chvílemi jsem se nudil, ale než jsem se stihl začít nudit delší dobu, tak film mou pozornost strhl opět k sobě, a nakonec chtě nechtě musím konstatovat, že tohle opravdu stojí za to vidět a rozhodně to není ztracený čas. Naopak, s tímto filmem mi to všední nudné odpoledne krásně rychle uteklo a musím říct, že takhle sympatický film jsem rozhodně neočekával. Příjemně překvapili dětští herci v hlavních rolích, které jsem dosud vůbec neznal a přiznávám se, že jsem měl obavy právě z těch hereckých výkonů a z toho, aby film nesklouzl do nějaké patetičnosti, a jsem rád, že tyto mé obavy ukázaly se býti lichými a já jsem dostal sympatický příběh plný kouzelně dětského nadšení pro jeden amatérský film. A závěr je už jen velmi příjemnou tečkou za celým tímto filmařským dobrodružstvím. Tenhle film je zkrátka povedený a já jsem rád, že mu mohu udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože film Malý Rambo si to skutečně zaslouží. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lee Carter alá učebnicový příklad školního devianta v podání toho otravného Eustace z Narnie se společně s naivním a krapet omezeným Willem Proudfootem rozhodne natočit film, který by měl vyhrát v soutěži mladých filmařů. Inu, slyšel jsem i horší kombinace! Filmy, kde se někdo snaží amatérsky vytvořit film, mám rád (viz nedávno Super 8), takže jsem se tomuto námětu nijak nebránil. Will Poulter vypadá (což už jsem zmínil u Letopisů) jako po liftingu a botoxu dohromady, ale v rámci možností hraje dobře. Toho Francouze bych klidně ze scénáře vyškrtl, nebo mu alespoň nedával takový prostor. Zkrátka snímek takového toho televizního formátu, který vypráví o podivně vytvořeném poutu přátelství mezi dvěma naprosto odlišnými chlapci. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vhodně vybraní dětští hrdinové jsou velkým plusem tohoto malého snímku. Určitě ale nejde o nejzábavnější film roku nebo nějakou potrhlou parodii na Ramba, jak by se z popisků na dvd nebo zavádějících ukázek mohlo zdát, spíš bych film řadil třeba k MILIONŮM Dannyho Boylea. U takovýchto filmů jsou dobře vybraní mladí herci určitě základ, ale dobrý scénář je něco, bez čeho se obejít nedá ani se sebelepším obsazením. Některé zvraty jsou nepřirozeně snadné a zavání obvyklými postupy a bezradností, a přitom nechat trochu snímek dýchat a nezahlcovat ho třeba nešťastnou postavou francouzského výměnného studenta, mohl by být film o nějaký kousek lepší. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)

Reklama

Reklama