Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (369)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že kdyby v hlavní roli hrála nějaká neznámá pidlovoká zrzavá vošklivá brejlatá Douchová a ne sexy Odette Annable, nejspíš by Unborn neměl ani současných 47%. Já si naopak myslím, že pokud jste fanouškem duchařin a už jste jich tedy x desítek viděli, musíte uznat, že Nenarození by byl i bez atraktivní herečky v hlavní roli povedený horor. Nejvíce bych ocenil fakt, že jako v jednom z mála hororů se pořádně dozvíme, kde se to zlo (duch) vzal, proč tedy hlavní postavu pronásleduje. Dále pár dobrých lekaček, přijatelná délka a na věc se jde opravdu od prvních vteřin. Pro mě velmi příjemné překvapení, kdy mohu po dlouhé době ohodnotit horor 4 hvězdičkami. 72% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak tušil, že nejlepší na celém filmu bude ten jeho plakát, na němž stojí Odette (která má, mimochodem, v tomhle filmu mnohem více šťávy, než Megan Fox v kterémkoliv svém) před zrcadlem zády k fotografovi. A následné zjištění, že má ve filmu prsty Michael Bay to všechno vysvětluje. Dva tři dobré okamžiky by se našly, ale scénář je tupý jako zlomená tužka, že krade, kde se dá, by se i dalo přejít, ale ono tak nějak moc negraduje a hlavně - diváka to moc nezajímá. Vtíravé samoúčelné lekačky po chvíli už lezou na nervy a nakonec to celé vyšumí, jako případné čtrnácté pokračování Noční můry... Je to prostě suché, naprosto nevyužitý potenciál jak zajímavé zápletky (aspoň si o vymýtání a genezi židovského dybbuka mohli páni něco přečíst), tak i hereckého obsazení (Goldman potřeboval zaplatit vypálení kuřího oka?), protože nakonec to alespoň trochu zachraňuje právě jen ta Odette, a to nepředvádí zrovna nic moc. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No tohle neni žádnej pořádnej horor, když pominu, že jediný čeho sem se při sledování bál bylo, abych se v některých pasážích neunudil k smrti, tak mi zbyde dost otřepanej a nudnej příběh s mizerným vyvrcholením, i když trošku napínavým a Odette Yustman, která je sice suverénně nejvíc sexy kočkou filmu, ale mohla by do příště trochu potrénovat vyděšenej výraz, moc sem jí ten děs ve tváři nevěřil. Nechápu jak se na tohle mohl nechat naverbovat Gary Oldman a ještě na tak malou roli ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Karcinogenní Michael Bay se vrací s dalším nádorem. Tentokrát jde o duchařinu, vedle které vypadají Mirrors jako veledílo. Mladá dívka začne vídat podivné přízraky, nejčastěji malého chlapce a postupně zjišťuje, proč vlastně právě ona, jak s tím souvisí její divně barevné oči a jaktože herec formátu Garyho Oldmana má potřebu brát role v takových sračkách. Ne, pardon, to nezjišťuje ona, to je jen otázka, kterou jsem si kladl celý film. Mimochodem, ta mladá holka je poměrně kus,ale v prádle tam pobíhá trestuhodně krátkou dobu a hraní ji jinak (rozuměj, když je oblečená) moc nejde. Už se "těším" na remake NOES. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"Jumby se chce narodit"..ne ne jen hezky Jumby zůstaň kde jsi. Tím narážím na úplný konec filmu,kde si tvůrci nechali pootevřená vrátka pro případné pokračování (má rada zní-zapomeňte!). Pač toto se opravdu moc nepovedlo, dlouho jsem přemýšlel i po omrknutí zdejšího hodnocení a shlédnutí traileru, jestli na to mám zajít a jelikož mám vlastní hlavu a jsem navíc nadmíru zvědavý a moc jsem nechápal zdejší (nízké) hodnocení tak jsem vyrazil. No chybička se vloudila, asi jsem se nechal unést plakátem, protože pohled na útlou prdelku Odette Yustman v sexy bílých gaťkách je vážně k sežrání a trailer rovněž nevypadal zle(možná lepší než celý film)..Pro mě první horové zklamání roku 2009 a tajně doufám, že nás tento rok čekají (hlavně v kině) povedenější kousky tohoto žánru. Toto dle mého názoru mělo šupajdit rovnou na DVD.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Pro Odette Yustman bylo natáčení exorcismu novou výzvou, neboť to znamenalo 10 dní intenzivního jekotu. “Mojí hlavní inspirací byly skutečné obřady vymítání, které jsem sledovala na YouTube.” “Lidi reagují různě. Někteří nedělají nic a někteří se zblázní. Je jedno, kolik jste o tom přečetli knih nebo kolik jste viděli videí, funguje jen, když se do toho zcela vžijete.” (venus)
  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama