Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase. Jak zajímavá a problematická látka zároveň. Tentokrát je uchopena na první pohled nevinně, ale po 88 minutách budete mít jiný názor. Celkový vzhled "levného filmu" se nedá jen tak smazat, ale snaha tu je natolik patrná, že nejen ta pěkná nahá dívka v lese vás přesvědčí, aby jste se dávali dál. Časové paradoxy jsou problematické a dost záleží, jak k tomu autoři a divák přistoupí. Osobně jsem Vigalondovi povolil vše a nebyl jsme zklamán. Přesto jde o průměrný film, který vám v jistou chvíli bude naprosto jasný a ztratí kouzlo, ale do té doby buduje velmi slušnou atmosféru na velmi malém prostoru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu filmů o cestování v časech a tak jsem byl zvědav na tento nový počin režiséra Nacho Vigalonda. Texasanům se tento snímek v roce 2007 líbil. Já jsem však zklamán. Hlavní hrdina se chová jak blbec. Spoustu jeho činů nějak nechápu a když snímek skončil byl jsem z toho úplně tumpachovej. CITÁT - Tenhle stroj není na řešení problémů, spíš je vytváří. Proto se asi tvůrci rozhodli zakončit film tak divně, že se vlastně nic nevysvětlilo a do dnešního dne se zde už pohybuje Héktor číslo 111115659523845654565545545 - víte co tím myslím, že ? Podprůměrný snímek. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak nadějný začátek a tak nenápaditý zbytek. Prvních patnáct minut má dobrou atmosféru a povedeně diváka namlsává na napínavý děj. Ten je ale čím dál tím víc debilnější. Nepomotuju se, kdy bych nad chováním postav(y) a toho co na obrazovce vidím tak moc kroutil hlavou a říkal si, jak neuvěřitelná demence to je. Ještě do půlky filmu jsem snažně živil naději, že ten průběh je schválně tak předvídatelný a hloupý jen proto, že příjde chytrý zvrat, nějaký nápad. Jasně že filmy o cestování v čase potřebují nadhled a hodně fantazie, jenomže nic takového tu prostě není. Když vidím hodnocení, tak je možná chyba na mém příjmu, ale já naprosto marně hledám důvod, proč byl tenhle film natočen a o čem že měl bejt. I takový TRIANGLE je na tom o chlup lépe. [2/10 říjen 2010] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nejspíše nebudete prožívat nervydrásající scény, nezažijete četné lekačky a diváci lačnící po větším množství krve, taktéž nebudou plně uspokojeni. Uvězněni v čase staví děj především na zajímavě zpracovaném námětu, v němž se vzájemně prolínají události minulého, přítomného i budoucího času, slibně budované atmosféře a tajemném chlápkovi v kabátu, se zafačovaným obličejem. Všechno je podáváno jakoby minimalisticky. Žádné ohromující speciální efekty, přemrštěná brutalita či šokující zvraty. Všechny časové úseky se postupně začnou kupit jeden přes druhý, takže spousta diváků se možná začne propadat do mírného chaosu:) Pro mě však všechny linie mezi sebou a vedle sebe zdatně proklouzávají, takže jsem se do nich ani nestihla zamotat. Jen jsem vyčkávala, jaké bude závěrečné vyústění. Kvalitně natočen snímek o jednom chlápkovi, který se "zašprajcl" do šílené časové smyčky a který měl ten den dalekohled radši nechat ležet:) Film hezky ukazuje, že nemusí uplynout doba několika let či dní, aby se Vám díky nečekanému zásahu jiných sil převrátil život naruby. V tomto případě postačí zasukovaný uzlík několika hodin:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto musíte vidieť ! Nechápem kto to mohol vymyslieť aby to dávalo zmyslel. Neuveriteľne prepracované a premyslené. Film Zločiny v čase vychádza z toho najlepšieho, čo môžu ponúknuť tradičné klasické sci-fi a krimi filmy. Geniálne sa pohráva s hranicami žánru i s divákmi, pričom protagonista na spôsob ruskej matriošky postupne zhadzuje jednu identitu za druhou. A to tak často, že vlastne môže stvárňovať ktorýkoľvek z množstva detektívnych archetypov. Ako na margo svojho filmu povedal režisér Nacho Vigalondo:„Zločiny v čase sa zrodili z mojej obľuby klasických sci-fi a kriminálnych príbehových spisovateľov". Rozhodne sa do toho pustite a nebudete ľutovať. Zapamätám si túto snímku navždy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama