Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Víceméně kdybych vzal komentář uživatele TomStall tak bych si ušetřil práci :) chtěl bych vidět lolka který tenhle film označil titulkem HOROR, ani náhodou (krom snad 2 scén), spíš drama či thriller. Na film sem se rozhodl kouknout jen díky faktu, že jsem velký fanda sauny. No nebýt celkem dobrýho konce bylo by to max za 3*. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nesmírně atmosférické a překvapivě i po většinu doby děsivé, ovšem špatně použitá hudba mnohé scény vyloženě zabíjí. Navíc mám pocit, že končit to v momentě závěrečného vstupu do sauny, vyzněl by závěr podstatně působivěji než takto. Avšak i přes předchozí výtky se jedná o bezesporu kvalitní horor s potenciálem způsobovat útlocitným duším nepříjemné noční můry. Silné 3*. ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

Najväčšou devízou filmu je hudba a výprava, ktoré podčiarkujú melancholicko-mysterióznu náladu. Tak isto kostýmy, masky a zvuk dobre zapadajú do smútku a chladu, ktorý je však najvýraznejší z kovového nádychu kamery. Atmosféra filmu celkom dobre odráža blízkosť fínskeho naturelu k ruskej melanchólii a tragike. Ako film to však u mňa príliš nefungovalo, skôr by som si to zostrihané vedel predstaviť ako výborný klip k nejakej dead metalovej pomalej skladbe. Obávam sa však, že veľa divákov tu hodnotí najmä fínsku provenienciu a kúzlo exoticky-tajomného severského jazyka... ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No to mě poser. Banda zoufalců se motá po bažinách, na co šáhnou, to je na hovno, koho potkaj, ten je divnej nebo mrtvej. Hnusný ksichti, depresívní atmosféra, bahno, voda, bahno, bahno, špína, bahno, sauna, bahno. Děj je taky na hlavu, skoro žádnej, ale přitom tam je. Ten film má všechno, co potřebuje k poslání do odpadu. Přesto mě nadchnul, protože si ve své samolibosti myslím, že jsem ho pochopil :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, jak mohlo pár českých herců napadnout, že si s finskými kamarády natočí tenhle neuvěřitelně zvláštní horor. Na druhou stranu to nebylo vůbec špatné. Jen jsem většinu času měl problém pochytit, oč se ve filmu vůbec jedná. To všecko mi vysvětlil až samotný obsah filmu, co je napsaný zde, jinak bych se v tom asi ztratil. Každopádně atmosféra byla perfektní a Finové ukázali, že když chtějí, dokáží zabrousit do své minulosti, na kterou neradi vzpomínají. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama