Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Českými diváky totálně přehlédnutá hororová pecka. Matička v poporodní depresi se snaží zavraždit svá milá dítka a protože jsme v nezávislé produkci, tak se s tím nijak moc nepáře a jde si tvrdě za svým bláznivým cílem. Je to odvážné, je to příjemně krátké, má to spád a hlavní dětský herec na mne působil nezvykle snesitelně. Film důrazně doporučuju, je velká škoda, že ho nikdo nezná. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Matce po porodu jebne v palici a po odjezdu manžela na farmě vyvraždí všechny děti, slepice, prasata, krávy i farmáře od vedle. Nic víc, nic míň. Na jednu stranu fajn autentická podívaná, celková proměna matky v psychopatku a místy realistická atmoška, ale na druhou stranu je to strašné béčko s otravným televizním lookem, ve kterém není prostě nic navíc. A scény zabití děti jsem čekal více explicitní, krvavé a celkově jsem doufal ve větší jatka. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Country Shining Massacre. Hodně drsný horůrek. Matka sama doma se čtyřma děckama na krku uprostřed zapadákova, tatík furt na cestách. Jednoho dne mamince přeskočí a začne masakrovat svoje potomstvo. Colleen Porch je skvělá, mě však více zaujal malý Holden Thomas Maynard jako Jimmy. Rozdávají se nějaké ceny pro "The Best Child Performance"?:) Coby nejstarší se všech sourozenců si zřejmě vypěstoval ten nejsilnější instinkt pro přežití, jehož je dítě schopné. Se svou máti svede brutální boj o přežití a já jen zírala, jak mu to pálí. Jeho odvaha, bystrost a vyrovnanost je obdivuhodná. Fandila jsem mu a vůbec jsem nějak hluboce neuvažovala nad tím, nakolik jeho počínání a schopnosti odpovídají pravděpodobnosti v realitě. Pokud však nějaké děti musí podobné hrůzy zažívat, ať nad nimi stojí všichni svatí... Snímek v jedné scéně doslova kopíruje slavnou scénu Nicholsona se sekyrou v Osvícení. Přemýšlím, že jestli existuje ještě něco horšího, než co si ten chlapec zažil, pak je to závěr filmu. Jimmymu doporučuji nohy na ramena a zdrhat tak daleko, co to jde. A vylízaný otec ať si spokojeně žije se svou pošahanou ženou až do smrti:) ()

berusche 

všechny recenze uživatele

No tak to byl skvost!!! Děkuji za doporučení ty-víš-komu! Přátelé, tady není o čem, sám o sobě film skutečně působí jako kompaktní celek, který je snesitelný jen pro některé (i když otrlými bych to nenazvala, zas tak drsný to je jen někde, si to přetočíte, no). Už od začátku víte, co se bude dít. Přesto jsem byla překvapena, protože když to začlo, běhal mi z té psychopatky mráz po zádech (umně zahrané). A z toho konce mi bude ten mráz běhat nějakou chvilku po těch zádech ještě dlouho. A ačkoli nejsem odborník, přiznejme si, že na scénář tu bílej tesák víte co, ale ta kamera je vážně dobrá. Do plnejch schází krůček, možná ten, že nevím, zda si vzpomenu, že bych to měla vidět ještě jednou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborné nízkorozpočtové psycho o jedné psychotické mamince, které mi dalo vzpomenout na mou oblíbenou stejnojmennou písníčku od Tří sester ('Maminka')... Mladá pěkná baba, žijící uprostřed jakési kukuřičné prdele amerického středozápadu, rodící jedno dítě za druhým a trávící svůj volný čas tím, že zašívá zažloutlé spodky svému buranskému manželovi, který je navíc věčně v tahu - tomu říkám osud horší než smrt. Není tedy divu, že jí jednoho krásného dne definitivně hrábne a rozhodne se poslat svoje děti hezky jedno po druhém do nebíčka k Jéžíšovi. Její nejstarší synek si to ovšem nechce nechat líbit... Jestli vás taky tak nebetyčně serou všechny ty dementní scény ve všech těch dementních amerických filmech, kde si rodiče a dětičky pořád říkají hlubokomyslné "ajlavjů", tak si myslím u tohohle rodinného exploaťáku kvalitně smlsnete. Zapracovat trochu na scénáři, přihodit trochu merglí na lepšího režiséra a hlavně kameramana, nechat nějak brutálně oddělat i toho nejstaršího otravného spratka, a byl by to bez váhání film na plný počet. Ale i tak hodně neotřelé osvěžení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama