Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Svou intenzitou a až nechutnou realičností si Eden Lake rozhodně nezadá s nejlepšími díly žánru. Obsáhlejší úvod umožní odpovídajícím způsobem přijmout postavy za své a zvyšuje tak dopady závěrečné půlhodiny, ve které není místo pro korektnost či slitování. To vše je samozřejmě výrazně umocněno identitou těch zlých a faktem, že tohle se může stát i u nás v lese. Některé scény (táborák, trn v patě) mají na to stát se nezapomenutelnými. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouho, ale opravdu dlouho na mě takhle nezapůsobil film jako právě Eden Lake. Teror ze strany výrostků je podán dost surově. S hrdiny jsem opravdu soucítil a to se mi nestává často. Nenávist jsem si k těm parchantům vypěstoval už od samýho začátku a ta stále sílila. Hrozně moc jsem přál hrdince, aby přežila a všem spratkům dala co proto. Konec mě však naprosto šokoval. Drsný, krvavý a přesto reálný snímek. 9/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Masakr! MASAKR! Masakr! Prozatím s velkým přehledem nejlepší horor roku 2008. Dost dlouho mě takhle horor nezasáhl, nesrazil psychiku dolů a nevzbudil emoce. Tolik jsem hlavní dvojce fandil a přál. Tolik mi přišla parta „anglických“ „teen“ zmrdů reálná, až moc v dnešní době reálná. Brutalita je pořádná, kamera necuká bokem ve chvílích kdy se v mnoha filmech otáčí, stříhá…..Brutalita ale není samoúčelná, jako v jiných filmech "alá" Saw…10/10* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, u něhož se nemohu s chováním postav jako divák ztotožnit. Tak zaprvné, já bych z té pláže odjel ihned (nejdéle druhý den ráno) poté, co se objevil náznak konfliktu, protože teenagery, zvlášť když se jen někde poflakují a jsou ve skupině a projevují se stylem, že chtějí za každou cenu vyvolat konflikt, není příliš radno podceňovat. To je názor, který jsem zastával už před začátkem filmu a díky filmu jsem se v tom jen utvrdil, já jsem zkrátka člověk, který nevyvolává konflikty a kterému je jasné, že s blbcem a konfliktním člověkem se nikdy nedá rozumně dohodnout, a proto bych na nic nekoukal, ani na to, jak budu vypadat před svou holkou, a okamžitě bych odjel. A když jsem si tohle na začátku filmu řekl, tak už se pro mě staly veškeré další situace a scény nesmyslnými a daly mi zapravdu v mém prvotním názoru, že tohle nedopadne dobře. Nicméně dějově to bylo zajímavé, tak jsem film nakonec dokoukal, ale bylo to se silnou skepsí a hlavně děj byl jasně předvídatelný, někdy v půlce mi bylo jasné, že jestliže to alespoň jeden z ústředního páru přežije a dorazí do města, ze kterého ti parchanti pocházejí, tak ho dodělají rodiče těch parchantů, jediná možnost záchrany byla zmizet z tohoto města a dorazit do nějakého jiného města, ale to scénárista samozřejmě nemohl dopustit, v důsledku čehož jsem se utvrdil v tom, že tenhle film je založen na principu dovést jednání jednotlivých postav až do absurdního vrcholu. Celkově film vnímám jako jednu velkou fantasmagorii jednoho scénáristy, ale protože to bylo koukatelné, protože jsem nad filmem přemýšlel ještě hodně dlouho poté, co skončil, a protože se mi o tom filmu nakonec i zdálo, tak uděluji alespoň průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Jezero Eden je ve filmu umístěno ve Velké Británii, ve skutečnosti se ale nachází v americké Minnesotě. (LentilleLily)

Reklama

Reklama