Reklama

Reklama

Bez úniku

  • USA Breathing Room (více)
Trailer

Myslíte, že ohraná variace na známý horor SAW již nemá co nabídnout? Že ani nemůže? V tomto mrazivém snímku půjde o čirou hrůzu. Nejsou zde ale zapotřebí žádná monstra, neboť i člověk sám o sobě dokáže být v krajních situacích dostatečně zvrhlý a odporný. Myslíte, že jste viděli všechno? Mýlíte se. (Davies182)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nepanikařte, prostě to přečkáme !!" ;) Se stejnou větou jsem přistupoval k tomuto filmu mísícímu prvky hororu a reality show a byl jsem zvědav, jestli již poněkolikáté pouze vstoupím do stejné řeky, nebo se dočkám i něčeho nového v rámci žánru !! Na rozdíl od většiny velký kus vykrádání přežiju, a tak jsem byl vcelku spokojen, nejde o nijak světobornou záležitost, ale film mě dokázal udržet v napětí a očekávání až do konce, a minimálně finální rozuzlení, které však maličko obnažuje děravost scénáře, se mi zamlouvalo, byť jsem ho tušil již od začátku.. Mimochodem myslím, že Breathing Room připomíná spíš KR13, než Saw či Kostku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tady někdo má strašně ulétává na Kostce (včetně Hypercube) a po shlédnutí Saw II dostal odvahu to taky sám zkusit. Jinak si to vysvětlit neumím. Prostě banda 14 lidí (s naprosto úchylnými charaktery, chvíli mi připadalo, jestli konečně nějaký filmař neťal do citlivého a nezavřel do té místnosti samé mentálně postižené - ale s pánem č. 5 byla alespoň sranda, na rozdíl od hysterické učitelky, kterou bych já v podobné situaci něčím umlátil během první minuty, co bych se v místnosti objevil) zavřená v jedné místnosti, kteří hrají hru, o níž se vůbec nic nedozvíme, stejně jako to, proč a za jakým účelem v té místnosti jsou zavření (což si myslím, že je zpravidla to nejdůležitější a nejzajímavější u podobných příběhů - alespoň teda mě vždycky spíše zajímá ne to, jak se chovají, ale proč jsou nuceni se tak chovat). Ve filmu se takřka nic neděje, vše podstatné (eliminace "soutěžících") přichází naprosto nahodile a většinou proběhne ve tmě nebo mimo záběr kamery, navíc docela suše a těch mrtvých vám ani nebude líto. Dialogy, herecké výkony, postavy, všechno hodně slabé a být to na mě, kameraman by dostal ne hodinovou, ale vteřinovou výpověď. Navíc, místnost je zářivě bílá a po chvíli je to až protivné. Často se na to nedá vůbec dívat, někde v půlce filmu mě z toho rozbolely oči. Zbytečná ztráta času. 0,5* za pána č. 5. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bude vypadat Saw LXIV. Breathing Room je velmi lacině působící zástupce realityhororu (několik lidí je kdesi zavřeno, neví jak se tam dostali a proč tam jsou), který si opravdu neláme hlavu s logickým jednáním postav a s jejich psychologií. Přesto jsem celou dobu zvědavě čekal na konec, jak se to všechno vyvrbí. No vyvrbilo se to fakt podivně (palec dolů). Kdyby byl závěr povedenější, přihodil bych druhou hvězdu, ale takhle budu přísný. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jde o naprosto zbytečný film, který nemusel být vůbec natočen. Nic nového nám totiž nepřinese, tedy kromě 89.minut nudy. Je zcela zbytečné zde hledat nějakou pointu příběhu, protože tenhle film v konečné fázi nemá ani hlavu ani patu. Všechno důležité co by mohlo diváky zaujmout se odehrává ve tmě, takže stejně vlastně nic neuvidíme. Nezkušenost tvůrců se tím pádem promítla na plné čáře a udělala z jejich snímku jen obyčejnou kupu nesmyslů a trapných dialogů. Samozřejmě se zde najde i několik světlejších okamžiků, ale těch je zde opravdu jen pár a kdybych tady ty dvě-tři scény popsal, tak by jste se už na něj ani nemuseli dívat. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Klišé strieda klišé a ja sa už pri úvode pýtam sám seba: čo musí mať film o jednej miestnosti, skupine ľudí a šialencovi, čo ich väzní? No predsa 5 ústredných charakterov (provokatér, vodca, debil, fešanda a slečna tajomná), smrteľne vážne dialógy, ktoré sú maximálne skôr do plaču a hlavne - takýto film musí prejsť cez kopirák (v tomto prípade kopíruje Saw, House of 9 a Cube). A nemýlil som sa... Čo sa týka "imidžu" filmu, strašne mi vadí tá blbá kamera, klasicky amatérsky herci a v neposlednom rade tá predvídateľnosť (*SPOILER Bolo jasné, že ten černoch sa zastrelí... SPOILER*). To je však to najmenej, ehm. Ďalej je tu "big brother" s teplošským ksichtom, hysterická plačúca dáma v stredných rokoch a smiešne psycho scény v tme, ktoré zrejme boli odkukané z Jack in the Box. Nuž áno, je tam pár pozitív, ale viem si akosi spomenúť len na jedno - na tú fešandu. A pointa tiež stojí za... Ďalšie minúty z môjho života, ktoré som mohol "premrhať" na lepší kúsok. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama