Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Epičtější a dějově pestřejší než jednička, i mordy byly propracovanější, ale... Nic proti přerodu snowboardistky ve specialistku na střelné zbraně a pro boj zblízka, tyhle béčkové šablony mě jinak baví, ale v tomhle případě mě to vyloženě prudilo, protože hlavní hrdinka mi byla děsně nesympatická. Proč probůh do hlavní role vybrali Norové asi svou nejošklivější herečku? Respektive proč nemohla jedničku přežít radši ta hezká panenská blondýna s xichtem kurtizány? A proč probůh ve dvojce musela být postava toho malého otravného smrada? Nakazil se snad scénárista při psaní scénáře onou pověstnou chorobou zvanou 'Hollywoodská demence'? Ale jinak vcelku koukatelný slasher, to zas jo. Jsme svědky zrození archetypální postavy Nesmrtelného Mlčenlivého Zabijáka, nápadně připomínajícího jistého Michaela Myerse, který jen radši než s nožem pracuje s krumpáčem nebo cepínem. A zatímco u jedničky jsem nevěděl, kterou scénu bych zvýraznil, tady mám jasno - nesmělé laškování policejního jelimana se sestřičkou a následné nekompromisní utnutí jeho zpitomělého úsměvu. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Spolu se zraněnou hlavní hrdinkou prvního dílu se do nemocnice kromě vraha přenesla také hutná atmosféra. Prostředí nemocnice se hodně blíží opuštěnému hotelu a taky proto si tam nejspíš náš známý zabiják přišel jako doma. Dobré je propojení s prvním dílem a pár detailů ohledně historie hotelu a onoho malého kluka, které vám pomůžou udělat si lepší a ucelenější obraz. Sestava ostatních postav je ale v mých očích slabší než v díle prvním a proto už vás netrápí, když se počet lidí postupně snižuje. Vraždy jsou hezky provedené, syrové, bez zbytečných hektolitrů krve a bůhvíjakých efektů. I přes slabší konec u mě pořád za ****. ps scéna musela jsem čůrat mě fakt dostala :o)) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem myslela, že zůstane pouze u jednoho filmu a on už tu je druhý díl. Fritt vilt II. začíná přesně tam, kde první díl skončil. Takže děj plynule navazuje. Jak by se dalo očekávat, přesunuje se do nemocnice. Jannicke přežila krvavé řádění v horách. Je převezena do liduprázdné nemocnice. Lékaři ale udělali osudovou chybu. Podařilo se jim totiž oživit téměř mrtvého vraha. Hrůza se může rozjet na novo. Norové se z předchozího dílu velmi slušně poučili a ještě přitvrdili. Dali i větší prostor zabijákovi. Jednou by z něho mohla být kultovní postava, která by se mohla zařadit po boku svých slavnějších hororových kolegů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od dánskych tvorcov som čakal niečo prepracovanejšie a s trochu odlišným prístupom. Oceňujem previazanosť prvého a druhého dielu, ale nakoniec sa z toho vykľul úplne typický horor podobný tým z USA. Vraždiaci maniak, ktorý majú výdrž za 10 chlapov tu už boli a jediným osviežením je zasnežené prostredie v horách. 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně naprosto klasická dvojka. Všeho je více, akce, záporáka, mrtvých, krve, tuku ve tváři hlavní hrdinky, jen atmosféry ne. Prostě klasika, v duchu Halloweenu se děj přenesl do nemocnice a i z toho záporáka se pomalu stává takový norský sněžný Michael Myers (ale ani nevím, jestli mi to vadilo), vlastní invence, která ještě byla cítit v jedničce zcela ustoupila vykrádání, kopírování a opisování (a to už mi trochu vadilo). Jediným výrazným pozitivem je tak vlastně jen ten krumpáč, podobné "zbraně" mám v horrorech hodně rád. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama