Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě bez výhrad odrovnal a to především díky Timu Rothovi, který se naprosto vžil do Cala. Jedná se o seriál pode nového typu, kde se někdo s "výjimečnou" schopností snaží vypátrat vraha, popřípadě něco jiného. Zde je to uděláno velmi dobře a zajímavě, každý díl se nám snaží ukázat něco nového. Kvůli seriálu jsem si sehnal METT (Micro Expression Training Tool), což je prográmek na trénink mikrovýrazů, který párkrát použili v seriálu. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad už si nikdy nevybavím Tima Rotha v jiné roli, než jako svérázného doktora Lightmana. 1) Fantastický 48letý Tim Roth předvádí skvělou pohybovou stylizaci a dává průchod svému nekonečnému charismatu. Musíte ho milovat nebo nesnášet, ale určitě k němu nezůstanete lhostejní._____ 2) 33letý Brendan Hines (vyšetřovatel Loker) vypadá jako milý kluk. A ještě k tomu hraje na kytaru a zpívá (zatím 3 alba)._____ 3) Jednotlivé limonádové příběhy mají různou kvalitu, což při 29 scénáristech a dalších 29 režisérech na 48 epizod není ani příliš divu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z množstva krimi seriálov, ktoré zaplavili naše obrazovky. Je to trochu iné, čo v mnohých určite vyvolá vlnu nadšenia. Mňa tieto kozmetické zmeny až tak nezasiahli, Lie to me je pre mňa stále relatívne tuctové krimi a tá hlavná premisa s čítaním tvárí mi pripadá skôr ako sci-fi. Tim Roth ale môže byť rád, že mal istý čas konštantný (určite solídny) príjem. Ak by som to videl viac krát za sebou, možno by som sa namotal. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman v podaní Tima Rotha spolu zo svojím vyšetrovacím tímom dokáže spozorovať na človeku za pomoci gest, mimik, pocitov, hĺbky či tonu hlasu či človek hovorí pravdu alebo jednoducho lže. Síce nie som fanda Tima Rotha, ale táto rola mú neuveriteľne svedčí a ľahko mú to človek dokáže uveriť. Dúfam, že s pribúdajúci počtov dielov resp. sérií nebude kvalita tohto pre mňa dosť zaujímavého seriálu klesať a udrží sa aspoň na takej úrovni ako mala 1 séria. Pre mňa po 1 sérií 80% ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama