Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně. Povedený kriminální seriálový počin. Tima Rotha už jsem dlouho v ničem neviděl a role chodícího detektoru lži mu sekla a dodává celkem zajímavému tématu ten správný šmrnc. Některé díly jsou bohužel možná až moc nabité dějem a dialogy, že nestačíte ani stíhat, ale povětšnou jde o velmi pohodovou podívanou, která se nebojí reagovat i na aktuální události. Lie to Me si zachoval bohužel jeden nepěkný neduh, který trápí mnoho podobných seriálů či filmů a já mu nemůžu přijít na chuť - ta zázračná technologie, když i z obyčejné hlídací kamery dokáží hladce zazoomovat na malý detail obličeje bez rozpixelování. Úžasné, škoda, že technicky nemožné...a tak příšerně hloupé. Přesto se mi seriál líbí a pokud bude pokračovat, tak mu dám šanci a rád k němu znovu zasednu nebo spíš zalehnu ;-) (1. sezóna - 90%) ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení a zpestření v seriálovém šílenství.Líbí se mi ono jiné pojetí krimi seriálu..ano nepřináší co se případů týká nic nového ovšem co se způsobu vyšetřování týká je právě to co se mi zalíbilo navíc velice charismatický mnou oblíbený Tim Roth v hlavní roli a vroli ,které mu fakt padne!Jedniné čeho se bojím je to že se postupem dílů budou věci točit stále okolo toho samého možná bych navrhoval udělat pouze jednu sezonu,ale kdo ví třeba nás tento seriál ještě mile překvapí...hmm opravdu NELŽU ! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 7.3.2010 + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = upresním - TIM ROTH ako odborník na neverbálnu komunikáciu (niečo ako naša slovenská sexica OĽGA ŠKVARENINOVÁ, len ROTH sa tvári viac cool) spolupracuje s prokuratúrou a políciou ako konzultant. Na základe jeho analýz dokážu v úvode tzv. "pre-air" pilotnej epizódy vyšetrovatelia napr. určiť miesto ďalšieho činu bombového útočníka. Dnes sa pozriem na regulérne odvysielaný pilot a ak ho tvorcovia zásadne nepozmenili, dovolím si konštatovať, že napriek mojim veľkým očakávaniam je to koncentrovaná nuda tak okolo 3 hviezdičiek (UPDATE: Regulérny pilot je o 1 nepodstatnú minútu kratší. Nič zásadné sa teda neudialo.). SHARK mal WOODSa a pohorel, a tomuto tiež veľkú životnosť nedávam. Ale ak sa mýlim, mea culpa. :-) MENTALIST je skrátka lepší a zábavnejší. Ohodnotím po zhliadnutí viac epizód. (23.1.2009) ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Seriál je vcelku vydařený. Během druhé série ale začaly epizody být slabší kvalitou. Seriál takového fraktálu, by měl mít zachované jisté zpestření (viz Lightman a obsazení parkovacího místa, či Lightman a prodavač hot-dogů). Fajn je i zesměšnit politiky, viz Obama a jeho gesto pro nepřátelství. Druhá série je upadající, a místo zesměšňování se v ději objevují lidé (jejich fotky), které nikdo nezná a nepozná. Třetí série to rozjíždí, a chvíli se i zdá, že se scénáristé pokoušejí zhouseovat Lightmana; pak ale přijde šok. Je to jinak. :) Samozřejmě, že se o to nepokoušeli, když oba seriály produkuje FOX. Hodnocení nechávám na tomhle čtyř-stavu a uvidím, jaké budou další epizody. _ _ _ Čtvrtou sérii (poslední) proskakuji, je to snad už amatéřina (Tim Roth -COŽE?), a pokles způsobený snad tou ekonomickou krizí... ✔ ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama