Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dokola se opakující stavební prvky ("to je pravda" a "to je lež") jsou vynalézavě obměňovány. Občas je nějaký díl stylizován jako špionážní thriller, IRA naháněčka, soudní drama, hostage drama atd. atd. Zásadní pozitivum seriálu je Tim Roth v hlavní roli (stále víc si uvědomuji, jak ho už dlouho mám v oblibě). Ten se díl od dílu víc a víc uvolňuje a herecky kouzlí. Občas se vyskytne odbourávající hláška (- "vidím, že mezi vámi a vaší exmanželkou je spousta chemie" - "ano, tohle se dá říct i o Černobylu"), ale je skvělé, že by fungovalo i bez nich. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Popri všetkých tých CSI, Bones a im podobných seriáloch, ktoré sa venujú exaktnému dokazovaniu spáchania trestných činov, je Lie to Me nevšedný, ale o to príjemnejší seriál. Tim Roth so svojou večne na bok uklonenou hlavou mi nie je dva krát sympatický, ale dá sa to prežiť, keďže seriál má okrem zaujímavého námetu aj istý potenciál do budúcnosti (sem-tam sa poodhalia tajomstvá niektorého z hlavných hrdinov, no nikdy nie natoľko, aby sa divák dozvedel všetko...). Zatiaľ 70 % ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Musím upřímně říct, že jsem naprosto závislá na tomto seriálu. A vážně mě mrzí, že jsou pouze tři série. Tenhle film je jeden z mála, který si zaslouží mnohem víc sérií. Díky němu jsem zjistila pár příznaků lži, začala jsem se zajímat o mimiku člověka a a celkově mě tento obor fascinuje. Náměty, příběhy, herci, úvodní znělka, prostě famózní. Tim Roth je skvělý, je tak zvláštní, až jsme si ho zamilovala. ()

Frakira 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný seriál (případy, které se řeší jsou opravdu "a la kriminálka XY"), který má ale zajímavou metodiku vyšetřování (na základě gest a mimiky) a navíc se vtipně strefuje do celebrit a zejména politiků-prezidentů :o) Víc než dva díly po sobě už jednoho trochu nudí, nicméně Tim vás dokáže přesvědčit abyste se postupně koukli i na další díly. Beru to jako příjemnou oddechovku a začínám si všímat výrazů lidí kolem sebe... ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno