Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák nucen se přehrabovat ve scénáristickém hnojišti, přijde mu vhod cokoliv, co byť mírně zavání originalitou, a pokud s tím vyrukují tvůrci hororů, překvapení se násobí. Pontypool táhne jedna myšlenka (bohužel suverénně vyžvaněná snad všude, kam se člověk podívá), která je rozvíjena z omezené pozice tří herců a tří místností. Víceméně to táhne charismatický Stephen McHattie, ale to stupňované napětí válí diváka až do samotného závěru. Ta ‚léčba‘ je diskutabilní, stejně jako potitulková sekvence. Každopádně, Orson Welles se svým slavným rádiovým ‚vtipem‘ by měl jistě radost. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica odohrávajúca sa len v štúdiu rádiostanice je proste parádna. Od začiatku je budovaná skvelá atmosféra, ktorá sa každou minútou stupňuje, doslova prežívate tú nevedomosť, ohľadom toho čo sa deje vonku za stenami budovy, spolu s hlavnými postavami, a neviete sa dočkať ďalšieho telefonátu do štúdia, aby ste sa dozvedeli trošku viac. Po polke však príde pointa (síce originálna, ale akosi neuspokojivá), na ktorú postavy reagujú ako by sa v podstate nič veľké nedialo a vedú pomerne vtipné diskusie. No a posledné minúty (najmä objavenie "protilátky") je už čistá fraška. :-) Jednou vetou - vynikajúco začatý príbeh, ale ukončený katastrofálne. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No teda, nenapadlo mě, že by bylo vůbec možné pojmout téma ´´zombíků´´ ještě nějakým originálním způsobem. Ale ono to jde! A je to sakra dobrý nápad. Chválím kromě herců i scénář. Jak už zmínil JASM: tohle je opravdu nejukecanější horor, co znám. Ale ukecaný v dobrém slova smyslu. Do dokonalosti to má sice daleko, ale do průměru tohle taky nepatří. Celkově překvapení a 70%. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Väčšiu polovicu celého filmu sa len v jednom kuse kecá a kecá.Námet je ale naozaj celkom originálny.Aj keď je to zombie horror,úplne iný ako bežné zombie filmy.Ale dá sa povedať že je to zároveň aj psychologický thriller.Celý film sa odohráva v jednej budove s pár miestnosťami.Preto rozpočet filmu aj keď nie je vysoký,bolo to 1 milión 500 tisíc USA dolárov nie je moc vidieť.Neviem čo mohlo na tom filme stať tie peniaze.Ale zombíkov si v tomto filme moc neužijete,ani nejaké zombícke akcie,ani ich moc neuvidíte.Zarytý fanúšikovia tohoto žánru asi utečú od tohoto filmu.V skutočnosti film ponúka len hlad zombíkov po ľudskom mäse a po krvi a tým to končí.Kto by chcel robiť titulky k tomuto filmu,niet mu čo závidieť.Zaberú toľko ako minimálne tri celovečerné filmy. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pontypool mi udělal nedávno velkou radost. Originálních nápadů je v hororech jako šafránu a tady se z této vzácné bylinky uvařil velmi chutný čaj. Největším trumfem je (kromě nápadu za milión) herec Stephen McHattie. Představitel Granta je pro mě obrovské zjevení. Verbální projev herce ještě nikdy nebyl tak cool. Kombinace chrapláku Nicka Nolteho a znechucenosti Mickeyho Rourkea dává dohromady hlas, který nedostanete z hlavy minimálně měsíc a budete viset na každém slovíčku, které tento bonviván pronese. Je obrovskou škodou, že všechny trumfy jsou zase jednou vystřílené v první polovině sympaticky krátkého filmu a Pontypool doklouže ke konci přece jenom pomaleji, než by bylo zdrávo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama