Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad je perfektni. Z lidi se stava neco jako zombici neustale opakujici slova, protoze urcita slova jsou sama o sobe nakazou. Lidi furt neco drmoli, mlati se do hlav a poziraj se. Jenze je tu jeden problem. Prvni tretinu se jeste nic nedeje a seznamujem se s postavama a je to vicemene takovy normalni rano moderatora radia, pricemz ale Stephen McHattie je naprostej borec, takze jen kuli nemu jsem neusnul. Druha tretina uz je lepsi, ale u ty je zase jinej problem, z radia a telefonu prichazej zpravy, ze po meste vypukaj nepokoje, lidi se poziraj, budovy vybuchujou, jenze vy z toho nic nevydite a ja si pripadal, jak kdyby mi nekdo popisoval nejakej masakr, u kteryho jsem chybel. Nastesti pak prijde treti tretina filmu a to uz se do radia nahrnou "zombici", chytne to spravne napinavou atmosferu a posledni pulhodinku jsem si proste uzil. Proste 3* za originalitu a McHattieho, bohuzel to ostatni nestoji moc za pozornost. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se zavrtal do sedačky a představil si, že jsem jeden z posluchačů malého rádia, zimou zasypaného malého městečka, které se stalo epicentrem neznámé nákazy a báječně si film vychutnal. Nutí vás to zapojit fantazii, protože veškeré scény si musíte sami vytvořit. Stáváte se tak režisérem vaší vlastní fantazie. Verbalovi evidentně nečetli rodiče pohádky, tudíž žádnou fantazii nemá, takže se nedivím, že se mu film nelíbil. Je mi ho líto. ()

Reklama

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica odohrávajúca sa len v štúdiu rádiostanice je proste parádna. Od začiatku je budovaná skvelá atmosféra, ktorá sa každou minútou stupňuje, doslova prežívate tú nevedomosť, ohľadom toho čo sa deje vonku za stenami budovy, spolu s hlavnými postavami, a neviete sa dočkať ďalšieho telefonátu do štúdia, aby ste sa dozvedeli trošku viac. Po polke však príde pointa (síce originálna, ale akosi neuspokojivá), na ktorú postavy reagujú ako by sa v podstate nič veľké nedialo a vedú pomerne vtipné diskusie. No a posledné minúty (najmä objavenie "protilátky") je už čistá fraška. :-) Jednou vetou - vynikajúco začatý príbeh, ale ukončený katastrofálne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být skvělé, ale režisér to nebyl schopný ukočírovat. Dobře, film zprvu zaujme prostředím, rozhlasové studio, jenom tři lidé a to je v podstatě skoro vše, co ve filmu uvidíme. Pak tu jsme ve spojení s chudákem Kenem, který přináší zprávy o šíření čehosi. Fajn, postavy jsou zajímavé, konečně jsem se dočkal hororu, kde je v hlavní roli ten nejstarší. Pak je tu ještě skvělá tísnivá atmosféra, některé informace opravdu vyvolají mrazení. To je k plusům všechno. Většinou se panu režisérovi nepovedlo nepovedlo udělat ani filmově realistickou podivnost a působilo to směšně. Občas je ten děj takový pitomý a úplně se povedlo zkazit konec (+ titulková scéna nám opět přivede naprosto klasický hororový konec). A taky mi vadí, že zde nebylo vysvětleno, odkud virus vzešel. Možná režisér doufal v to, že tohle bude slavná hororová série a nějaký genesis bude třeba ve třetím díle, no ani náhodu. Jo, a to je asi poprvé, kdy je horor nejnapínavější v prostředku. 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej horor, kterej hned od úvodních minut nabírá perfektní atmosféru a dokáže jí skoro po celou dobu stupňovat a přitom si vystačí v první polovině vesměs jen s dialogy a po celou dobu s jednim malým interiérem rádia. A i když pointa odhalená někdy ve 3/4 mi taky úplně nesedla, tak mi to rozhodně nějak extra radost nezkazilo, navíc Stephen McHattie má úžasnej hlas, jeho bych mohl poslouchat furt. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama