Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Bolestné, dramatické, uplakané, histerické, nevyrovnané, nadějné, zajímavé. Prvních pět minut (jak vystihla má kamarádka) je opravdu těch nejzajímavějších, kde se dozvíte vlastně všechno. I přesto scéna v autě kdy rodina jede z pohřbu byla dostačující i beze slov. Během filmu se několikrát objeví klasická americká gesta a fráze, přesto se neubráníte slzám. Susan Sarandon hrála tak neskutečně šílenou ženu, která mi lezla neskutečně na nervy. Bratr věčně pod vlivem drog a otec Pierce odolávající spánku, aby mohl dávat rodině nějaký řád. Do toho skvělá Carey Mulligan a máme takový hezký uplakaný film, který díky bohu, končí relativně dobře. Film, který rozhodně není na každodenní promítání. Ta Carey má tak hustý vlasy, už se těším ke kadeřníkovi.. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tragická událost v rodině a jak to následně poznamená všechny její členy. Nepřijde mi to zrovna nějak originální, takových filmů je už celá řada a "Dar" z této řady rozhodně nijak nevyčnívá. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale mě to ničím zvlášť neupoutalo. Snad jsem jen zaregistroval solidní projev mladé Carey Mulligan, kterou jsem do této chvíle příliš neznal. Sarandonová zahrála přesně to co měla, ale Brosnan mi ve své roli nějak neseděl. Takže tři hvězdičky jsou přiměřené hodnocení. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě tenhle film nějak obzvlášť zklamal, protože co se týče tématu, tak vše bylo uděláno/natočeno dobře, herci byli sympatičtí a uvěřitelní (speciálně Carey Mulligan) ale co mě naštvalo a proč dávám o něco nižší hodnocení, je nedořešená linie se Zoë Kravitz. Když už do filmu dosadíte takový zajímavý charakter, který má něco za sebou, tak je snad necháte alespoň povyprávět, co přesně mají za sebou a proč se chovají tak, jak se chovají, ne jim nedat šanci... Nechci tuctový happy end, to fakt ne, ale spíše jsem celou dobu čekal na nějaké ukončení jejího příběhu a tím se zároveň mohl uzavřít příběh mladšího bratra… Nebýt toho, pravděpodobně bych šel po plném hodnocení. Škoda. 80 %. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Veľmi vážna téma a smutný, ľudský film o prekonávaní nesmierne ťažkých životných situácii. Čiže presne ten typ filmu, akým bežne neholdujem. Sem mal nalákalo luxusné obsadenie a vôbec neľutujem. Skutočne hĺbková sonda do psychiky rodiny poznačenej veľkou tragédiou a silný filmový zážitok. Len keby tá Susan Sarandon až toľko nebalansovala na hrane vyšinutosti. 8-/10 ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Na jednu stranu jsem se mohl nechat citově vydírat, pominout veškeré nedokonalosti a vesměs bych byl potěšen, na tu druhou zde ale převládá velmi nevěrohodné zpracování postav vedoucí až přehrávání, které nějak nedokáži překosnout. Naštěstí nemám osobní příběhovou zkušenost, nicméně tomuto podání příliš nevěřím. Přestože to na papíře všechno mohlo vypadat skvěle: rodině zemře milovaný syn (ano, viděli jsme již stokrát, ale nevadí), matka se zhroutí, otec je rádoby nad věcí, mladší bratr dokonce jako by ožil... a jako bonus se do rodiny nastěhuje osmnáctiletá dívka, která se zemřelým synem stihla otěhotnět a nemá kam jinam jít. A tak se během několika měsíců vyrovnávají se ztrátou každý po svém. Zde jsou právě nejhorší ty dějové zvraty ovlivěné náhlou změnou v chování všech členů rodiny, jen aby se film nějak vyvíjel a doběhl do cíle. Možná mi trochu vadilo herecké obsazení - Brosnan, Sarandon ani Simmons k sobě moc nepasovali -, možná na mě už tyhle na tragéeii založené citovky neplatí. The Greatest přesto rozhodně nezatracuji, jen nebudu cílovkou a objektivně bych musel dát nejspíš palec trochu výš. Za sebe však můžu zůstat při zemi. (45 %) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)

Reklama

Reklama