Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný, nízkorozpočotvý, avšak velmi zajímavý,ale hlavně napínavý thriller, který nasadil poměrně vysokou latku a kupodivu jí udržuje po celou dobu až do závěrečných titulků.William Ash rozhodně v jedné ze svých lepších rolí. Chvílemi se film sice trochu odklání ke klasickým "Seagalovkám kočka vs myš" po chvíli se ale opět vrací do svých výborných kolejí. Film rozhodně stojí za skouknutí a také si myslím zaslouží vyšší hodnocení za svůj jednoznačný a přímý děj, avšak se spousto zajímavých zvratů, které vás udrží v pozoru celých 91 minut. Souhlasím s Arkosem a troufnu si říct, že se skutečně jedná o jeden z nejlepších thrillerů, které vytvořila Velká Británie, ne-li i celý svět. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět jeden menší, nenápadný, ale o to lepší a napínavější hororový thriller z Británie. K andersonem zmíněnému Joy Ride to má asi opravdu nejblíž (podobné mysteriózno, které zahaluje postavu nebezpečného šoféra), já bych to pro lepší představu připodobnil ještě třeba k první povídce z nedávného Amusementu. Nutno ovšem dodat, že Hush se mi ze zmíněných filmů líbil nejvíc. Atmosféra pěkně graduje, a přestože jsou používány už věky nadužívané hororové motivy (naháněčka mezi přepravními bednami...), funguje to bezvadně a v závěru (právě při té klišovité naháněčce) jsem se fakt že i bál. Největším negativem filmu je bezesporu strašlivý britský přízvuk, který ve mně vyvolával pochyby o mentální vyspělosti hlavního hrdiny. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný thriller, který si na nic nehraje! Po celou dobu Umlčených jsem byl napnutý k prasknutí. A to se mi u filmu tohoto ražení již dlouho nestalo. Dokonce se dočkáme i několika zajímavých zvratů... I závěrečná pointa mě dokázala mile překvapit, čekal jsem totiž, (jak je u podobných filmů zvykem) že konec vše nemile zazdí, avšak opak byl pravdou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I když podobné téma bylo zpracováno již na stovky způsobů, vždycky se dá přijít s něčím novým, co připoutá diváky do křesel. Bohužel u tohoto „nenápadného“ anglického thrilleru jsem se ničeho takového nedočkal. Chybí tomu šťáva, atmosféra, originalita, ale bohužel to co takový film nejvíce potřebuje a to je napětí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stopař bez šáhlého Nizozemce, Duel bez rezavé cisterny, Smrt stopařek bez odkrouhnuté Patrasové. Na objevení nějakého náznaku originality aby si člověk najal soukromého detektiva, nicméně musím uznat, že poslední napínavou čtvrthodinku a finále, kdy to gravitace nandala kontejneru, lze v rámci žánru označit za obstojné. Taky jste měli ten pocit, že kdyby nedobrý kamioňák v kapuci chodil ještě pomaleji, tak už by vlastně stál..? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama