Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pokud by tady nehrály Monica Belluci a Sophie Marceau, asi by mě něco nutilo označit tohle za pokus o mysteriózní psychothriller z české produkce. Má to všechny znaky levného televizního filmu, podivného přehrávání je tady taky dost a ta očekávaná pointa vám také nejspíš dech nevyrazí. P.S. - Dost už bylo malých holčiček ve filmech, které se najednou zjeví, utíkají před váma a dovedou vás přesně tam, kam potřebujete a kde se vše dovíte. Takových Deus ex machina mám už vyloženě plnou pr..el....4/10 ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix Lost Highway a Mulholland Dr., ale už ne tak promyšlený a dechberoucí jako právě tyto dvě ingredience. Obě herečky výtečné, Monica snad nikdy nezestárne a nezoškliví - tady vypadala naprosto nadpozemsky. Snad toho moc neprozradím, když řeknu, že pokud máte rádi dvojrole, převtělování, spojení časových rovin, deformace obličeje (;-)), psychlogii, psycho věci, haluze a Davida Lynche, tak budete spokojeni. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

No nič, akosi som tento film vôbec nepochopil - na môj vkus bolo všetko až príliš prekombinované. Mysteriózne filmy mám v podstate rád, ale keď už je tých mystérií v jednom príbehu príliš veľa, vtedy mi to už akosi začína vadiť. Neprekáža mi keď počas filmu musím rozmýšľať a dávať si všetko dokopy, ale občas darmo hľadať nejaké logické súvislosti. Ne te retourne pas ma veru moc neuchvátilo, a čakal som od toho predsa len asi niečo jednoduchšie. Celé tie neustále premeny Jeanne a všetkého naokolo už bolo také mätúce, že človek sa v tom napokon skôr či neskôr stratí - ako aj ja. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, do čeho jdu a neočekával jsem převratné filmové dílo. Dokážu pochopit, že se kritici a novináři v Cannes chechtali, ale zlomyslný smích si Ne te retourne pas rozhodně nezaslouží. Měl jsem tedy svoji vlastní teorii o pointě, která se nám nakonec vyjevila a nejsem si jistý, zda se můj nápad překrývá s autorčiným. Přesto se podle mě jedná o zajímavý pokus o mysteriozní thriller, nepovažoval bych ho za vykrádačku Lynchových filmů. Přesto, když jsem měl těžkou volbu, zda jít na předpremiéru Antichrista či Ne te retourne pas, jsem rád, že jsem volil první možnost. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti nejsem jedinec s výrazným nadbytkem testosteronu ani prchlý pacient dentenčního ústavu, na ženách obdivuji spoustu věcí. Proto, prosím, následující komentář berte jako malou hyperbolu. Pokud chcete porovnávat prsa Sophie a Monicy, máte jedinečnou příležitost. Navíc nebyl čas, přespříliš komplikovaný děj jsem neměl náladu řešit. Jediným přínosem Proměny je získání nové vědomosti, která spočívá v tom, že Monica je má větší a o dost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama