Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ďalší násilný a krvavý počin z Ázie, ktorý ponúka svojské riešenie hongkongskej bytovej krízy. Divák sa tu dočká napríklad čriev nezbedne vyliezajúcich z brušnej dutiny či ufiknutého pindíka a realisticky vyznievajúcich mordov, nakoľko hlavná postava nie je žiadna veľká väzba a od svojich obetí dostáva celkom cez držku... Taký krvavý kúpeľ ako nedávno predviedol singapursko-indonézsky Macabre sa však Dream Home-u zopakovať nepodarilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Cheng žije od malička so svojou rodinou v stiesnenom byte v Hong Kongu. Má však obrovský sen. Kúpiť jedného dňa byt s výhľadom na oceán, aby tak splnila sen svojmu otcovi. Ceny nemovitostí sa však v tomto meste dostávajú na maximá. Za dvoj izbový byt, 55 metrov štvorcových - 7 miliónov €. Priemerný plat občana je tisíc €. Cheng je jedným z nich. Nakoľko si vysnívaný byt nemôže dovoliť, rozhodne sa pre krvilačný plán. Byt chce za každú cenu! Spôsob, akým režisér vysvetľuje konanie hlavnej postavy, je výnimočný. Prelínanie dejových osí a následne splynutie do záverečného rozuzlenia je originálny natoľko, že vďaka týmto dôvodom dosahuje tento film nadpriemer. Aj spôsoby vrážd sú zaujímavejšie, ako pri iných snímkoch. Presto všetko to nebude viac ako tri hviezdy a úroveň 70 %. Miestami mi prišiel film monotónny, bez "charizmy". Takmer ma vôbec nevtiahol do deja. Najväčším problémom je totiž - to, že dej síce plynie plynule a pomerne Vám film rýchlo zbehne - no je úplne bez napätia. Proste prídem a vraždím a vraždím a vraždím a vraždím a .... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k míře brutality s jakou jsou oběti koseny, beru s velkou rezervou úvodní tvrzení tvůrců, že je film inspirovaný skutečnými událostmi. Ale ono je to stejně jedno, protože je to jeden z filmů, které se budu snažit vytěsnit z hlavy. Žánrové zařazení komedie je absurdní, pokud nejste jeden z těch magorů, kterým příjde zábavné sledovat inovativní způsoby vraždění. Nejhorší na tom ale je, že právě to jsou jediné okamžiky, kdy to má tempo. Ty ostatní momenty jsou poskládané flashbacky, které mají ukazovat co tomu běsnění předcházelo. Jenže je to nudné a ten důvod proč Cheng tak úporně touží po bytu pořád nevysvětluje proč k tomu kráčela takovou extrémní cestou. Takže to vypadá, že tvůrci si jen našli nějakou záminku, aby mohli ukázat morbiďárny a pochlubit se jak věrohodně to umí natočit. Tzn. je to přesně ten film, který považuju za zbytečné zlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ BUDEŠ TVRDĚ STUDOVAT A SNAŽIT SE JAK NEJVÍC UMÍŠ, TAK JEDNOU BUDEŠ MÍT DOST PENĚZ NA BYT S POKOJEM JEN PRO SEBE“....... /// Víme co se děje, nevíme proč. Jednoduchý příběh s černohumornou zápletkou – pointou. Hongkongský ,,Soukromý pasti“ s všemi těmi krásnými ,,nechutnostmi“, jenž do asijských filmů patří. ,,ŠÍLENÝ MĚSTO PŘEŽIJE JEDINĚ JEŠTĚ ŠÍLENĚJŠÍ ČLOVĚK“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád příběhy založený na skutečný události. 2.) Zajímá mě realitní situace v Hongkongu. 3.) Zjistím, že i vyhřezlej asiat si dokáže vychutnat jointa. 4.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,NewScream“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Nieže by som film videla celý.. Nie, nezaspala som, ale rozhodne nepatrím medzi fanúšikov žánru. Akosi nemá pre mňa osobitné kúzlo a scény, ktoré "pravovarným" prídu vtipné, ma nechávajú v nemom údese. Ale tak oceňujem kreativitu, s akou ma tento tu udesoval. Btw. mám v HK vyhliadnutý byt. Trochu povyše China Ferry. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama