Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dej filmu sa odohráva v horách, ja som sa toho hneď chytil a veril, že to nemôže byť až tak hrozné ako to mnohí opisujú. Nakoniec s pokorou priznávam porážku, pretože toto bolo často strašne na hlavu. Môj blbý pocit ešte umocňoval strašný anglický dabing. Film je francúzky a ani neviem ako som sa dostal k tejto hroznej verzii. Dabovaná angličtina mi prišla z úst hercov ešte trápnejšia než český či slovenský dabing. Úvod filmu je celkom fajn, na snímaní hôr sa toho veľa pokaziť nedá, ale od momentu keď spadne most, to už ide s kvalitou len dole. Asi nemá cenu spomínať strapatého bezdomovca, uvrešťané postavy, chaotické zábery v tme, priblblé chovanie sa postáv...Dôležité je, že "madmaisel" má veľký výstrih na tričku...Takýchto vyvražďovačiek vznikli stovky a tomuto nebudem pridávať body len preto, že mám rád hory. 40%. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo jako slušný průměrný horůrek,kde se v určitých chvílích docela strachujete,co je zdrojem děsu. Ale tak hloupé,nesympatické a nemyslící postavy jsem už dlouho neviděla. Navíc když vstoupí na scénu rádoby zabiják veškeré kouzlo se ztratí někde za balkánskými skalami. Od druhé poloviny to jde zkrátka zcela do kopru. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

A zase se jede autem někam, kde není mobilní signál, a zase se vleze do pasti magoroj, kterej se létama strávenýma o samotě vytunil natolik, že ho nezkosí aní pár dobře mířených ran velkým šutrákem do palice. Mezi tisícem verzí podobných hororů patří tento mezi lepší, i když je nutné akceptovat kraviny, jako je prostřelení nohy šípem zepředu, ačkoli byl prchající zasažen zezadu. 50-65% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím sebevíc, tak mě opravdu teď nenapadne ani jeden film, který jsem v posledních dnech viděl a dokázal mi naservírovat tolik filmových chyb a nelogických situací jako právě komentovaný Vertige. Myslím, že kdybych je chtěl všechny spočítat, tak mi budou obě ruce málo a je to rozhodně velká škoda, protože díky nim jsem musel srazit i celkové hodnocení. Teď se už budu asi opakovat a lidi, kteří čtou mé komentáře častěji už nejspíše tuší co chci napsat, ale já vážné ty filmy z prostředí lesní přírody zbožňuju a je mi prakticky v tu chvíli úplně ukradený o jaký žánr právě jde. Vertige se vyžívá hlavně ve sklaních převisech a je to opravdu nádhera, ale bohužel která netrvá věčně, protože zhruba od druhé poloviny snímku, začnou hrát ostré struny, pytlacké pastičky a jiné podobné serepetičky, které film shazují na kvalitě zase o kousek níž a níž. Závěr už je čistě vycucaný z nouze a chtě nechtě jsem si musel zprominutím odplivnout, protože hůře to asi vymyslet už nešlo. Na poli vyvražďovaček jde proto o podprůměrný horror, který však má kde čerpat na poli okolních exteriérů a proto hodnotím 3mi hvězdičkami, ale pochopitelně s velkým vykřičníkem na konci. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama