Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Kailo 

všechny recenze uživatele

Úchvatný seriál. Vědecky je zahrávání si s budoucností - časem, celkem padlé na hlavu a vše musí být propojeno, jako kotouče v hodinkách. Netvrdím, že tohle je filozofický seriál pro geeky. Právě, že se snažím říct to ,,není". Je to o lidských emocích a citech, což mě velice překvapilo. Mysterioznost a velmi dobré herecké osazenstvo tomu zvedá úroveň na hrdého následníka trůnu po Lostech. Jen se bojím, jak si tvůrci poradí s koncem... Snad bude stát za to90% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Intenzivně napínavé, tajemné, dechberoucí, překvapivé, precizně natočené, hudebně podtržené (devátý díl ve znamení Boba Dylana a jeho úžasné Shelter from the storm), 50% herců na cenu Emmy, napínavě akční (přestřelka 5. dílu v parkovišti byla úžasná) a myšlenkově jedinečné. Mám jedinou otázku. Kde je ku*va druhá řada? ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál je u konce, bohužel zvládl jen první sezonu, ale nedá se nic dělat. Vysoká očekávání, vysoké rozpočty a nutnost stát se hitem stála celé osazenstvo místa a velmi potenciálem nabitý příběh je u ledu. Je to škoda? Rozhodně ano, první půlka je plná rozpaků, ale co se odehraje poté, se dneska dá nazvat jen precizně zvládnutou resuscitací. Děj se rozjede na plné obrátky, ani na minutu nenudí, postavy dostávají větší smysl i hloubku a celý kolotoč směřuje k jistému, známému, ale nutnému konci. Tempo i atmosféra příběhu, v kterém jsou někteří napřed ne proto, že scénárista chce, ale protože viděli (ano opravdu viděli) budoucnost, má úplně jinou šťávu a já jen doufám, že třeba jednou, se seriál obnoví a ukáže, jak druhou sezonu udělat nezapomenutelnou, stejně jako druhá část té první. I samotné finále stálo za to. (seriál viděn celý) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

povedený seriál ! máme svobodnou vůli, anebo je vše dopředu dáno a svůj osud nemůžeme změnit? jen škoda toho otevřeného konce - tvůrci očividně plánovali pokračování, které ale nakonec nevzniklo, a tak nám nezbývá, než se smířit s tím, že se odpovědi na některé nezodpovězené otázky zřejmě nedozvíme.. a to je moc velká škoda - ještě alespoň jedna série by tomuhle seriálu rozhodně slušela.. na druhou stranu se ale nemůžu ubránit dojmu, že děj byl po celou dobu zbytečně natahovaný - celá série by šla podle mě namačkat do deseti dílů.. přesto zasloužené 4* :) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na světě dojde k výpadku, při kterém lidé vidí dvě minuty ze své budoucnosti vzdálené půl roku. A ne vždy je to zrovna pohled k popukání - agent FBI a vyléčený alkoholik (Joseph Fieness odložil alžbětinský kostým a nasadil americký přízvuk) vidí stopy k rozlousknutí záhady výpadků, ale taky to, že je v té chvíli opilý, jeho manželka zase to, že za půl roku bude s jiným mužem (Jack Davenport, kterého je vždycky radost vidět a snad ještě větší slyšet), nebo jeho parťák, který pro změnu neviděl nic a domnívá se proto, že v té době bude už mrtvý. Jiné postavy zase dělají všechno pro to, aby se budoucnost stala přesně tím způsobem (doktor a jeho roztomilá Japonka). Seriál zkrátka nabízí dost podnětů k přemýšlení. Není snad to, co viděli, jenom jedna z možností, nějaká paralelní budoucnost? FlashForward by mohl být klidně temnější, ale už v prvních deseti dílech je znát, jak se hlavní postavy chtě nechtě přibližují svým ošklivým vizím, ať se snaží sebevíc. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama