Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak vážně nevím,co si o tomto blázinci mám myslet.Po shlédnutí se mi nejvíce nabízí popsat Bad Lieutenant jako one man show zabaleno do totální sračky.Harvey Keitel se do role poručíka hodil maximálně a je to snad až blbý tvrdil,ale on tou rolí snad i žil,prostě parádní výkon.Ale to vše okolo něj a mluvím především o ději (ikdyž počkat,ono to vlastně ani žádný pořádný a smysluplný děj nemělo),to bylo děs a utrpení.Myslím,že jsem pochopil,co tím vším autoři chtěli zřejmě vyjádřit,ale mě prostě tato téměř až experimentální a přeártovaná forma vůbec nesedla.Že jde o neobvyklí film,o tom nemusí nikdo ani na moment pochybovat,ale jeho styl a vyznění je zkrátka přehnaným vyjádřením špatnosti,která se ale míjí s účinkem.Mě zkrátka všechno to fetování a fuckování na všechny strany naprosto nevtáhlo,atmosféra a Keitel ok,ale scénář zasluhuje naprosto palec dolu ! ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc statický film, ve kterém sledujeme strmý pád postavy, kterou vlastně ani pořádně nepoznáme. A jeho závěrečný akt křesťanského odpuštění nemůže zakrýt ohromnou sobeckost, se kterou proplouval příběhem. Ledaže by součástí prožitku bylo i to, abychom my jako diváci prominuli i jemu... Ovšem Keitelovo odevzdání se roli je famózní. 5/10. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je natáčen jako drsný film z ulic, trochu to odkazuje na Scorseseho "Taxikáře". Jako kdyby na ulicích neexistovalo nic dobrého, jako kdyby špína a hnus skutečně vládly. Propojení s náboženskými vizemi je pak zvláštní a trochu rušivé. U Scorseseho je to pochopitelné, ale nakonec i u Abela Ferrary, který je z podobného prostředí a má italské, tedy především katolické kořeny. Přesto to nic nemění na tom, že syrovost ulic je až ve zbytečném a nepříjemném kontrastu, který ateistovi příliš mnoho neřekne. Harvey Keitel přesto podává výkon, za který ho budete obdivovat a možná i nenávidět. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Snímek, který už opravdu nechci nikdy vidět znovu. Občas je nějaký film bezvýchodný tolik nepříjemným způsobem, že pocit z něj přehluší jeho kvality a zanechá ve vás jen opravdu hodně nevábnou pachuť. Bad Lieutenant je přesně takový. Ani vteřina minimalistické dějové linky nenabízí pocit, že by hlavní "hrdina" měl k dispozici alespoň náznak jakéhokoliv životního východiska. A od toho se odvíjí vlastně celý feeling snímku. A i když jsem v průběhu narazil na několik opravdu působivých obrazů a film ve mně určitě něco zanechal, stále ve mně převládá pocit, že si Poručíka příště odpustím a pokud budu chtít vidět znásilnění jeptišky, sáhnu raději po pornu. 5/10 ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší výkon podává samotný "Velký jablko", který sice ze začátku 90s zažilo významný pokles kriminality, ale i tak to bylo všechno, jen ne místo pro bezpečný život... a Ferrara nás uvrhá právě do společnosti tamních fetek, ve který není nouze o chmury, špínu a hřích. --- Na první pohled film stojí a padá s Keitelovým výkonem, alespoň v první polovině tomu tak určitě je, v tý druhý, kdy už je scénář o poznání lepší a slouží Keitelovi jako katalyzátor, je už toho ke koukání mnohem víc. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama