Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 2
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 214)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Svižná žánrová záležitost s perfektními akčními scénami, sympatickým hereckým obsazením a příjemně popcornovou atmosférou, v níž své místo najde napětí i humor. Zpočátku jsem se bál, aby Lovci mafie příliš nevykrádali Neúplatné, ale postupem času jsem na to úplně přestal myslet a jen jsem se prachsprostě bavil. A vlastně proč ne.__P.S. Jablonskyho hudba (tentokrát se mi líbila) zní trochu jako Zimmerův Sherlock Holmes a v závěrečné skladbě "Gangster Squad" cituje Morriconeho Neúplatné. Ne že by to vadilo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Beall / Predloha: Tales from the Gangster Squad by Pail Lieberman | Hudba: Steve Jablonovsky | Produkcia: Bruce Berman, Dan Lin, Ruben Fleischer, Kevin McCormick, Jon Silk, Michael Tadross | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Lin Pictures | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 99,403,415 $ || Zas až také očakávania som nemal, keď som pohladel na autorský tým mimo obsadenie. Podobne to aj dopadlo. Herci skvelý, scenár za pár šupov. Predstava, že Will Beall bude mať na svedomí Justice League ma úprimne desí. Každopádne, Gangster Squad je ešte aj cez to dobrou oddychovkou. Človeku vadí ale to, že mohol byť niečim výnimočným. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Šest statečných a neúplatných versus jeden vážný adept na návštěvu plastické chirurgie a psychiatrické ordinace. Vůbec by mi nevadilo, že se Fleischer snaží podivnou míchanici gangsterských a noirových motivů maximálně přizpůsobit čtenářům komiksů a hráčům videoher, kdyby film neselhával na základnějších úrovních: charakterizace postav, vytváření dramatického napětí, logika jednání, konzistence atmosféry. Držet se celý film důsledně komiksové stylizace à la Dick Tracy (ze kterého nejspíš utekl Pennův psychotický troll), pomlčím nad neuváženou násilností mnohých scén a za mravoučnou poznámku mi nebudou stát ani fašistické metody „lovců“ (kteří oproti De Palmovým Neúplatným očividně nemají žádné morální zábrany). Sklouzávání k heroickému patosu je ale mnohem častější než záměrné parodování žánru. Na pohyb z jedné krajnosti do druhé nejvíce doplácejí hrdinové, kteří sice vypadají dobře na plakátech, zároveň jsou ale plakátově ploší. Ani obsah, ani způsob vyprávění nenabízí nic, co by dokázalo vtáhnout, přimět nás strachovat se o postavy, nebo alespoň vzbudit zájem, jak bude příběh pokračovat. Coby brutálně přímočará a přímočaře brutální střílečka (žel bohu s vrcholně nepřehlednými akčními scénami, pěstní souboj nevyjímaje) Lovci mafie jeden večer zpříjemnit dokážou, ale i jako takoví zanechávají pocit hořkosti. Nenatočit nic šťavnatějšího s takhle luxusním obsazením, s oscarovým kameramanem a vcelku schopným hudebním skladatelem, to považuji za organizovaný zločin hollywoodského ražení. 65% Zajímavé komentáře: FlyBoy, Theatis, mcb ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inter arma silent musae aneb když verbal jásá, yntelechtuánové sténají. Jásá, protože si náramně užil dvě hodiny slaboduché, akční, krystalické zábavy, osazené plnokrevnými herci, téměř bez hluchých míst a prosté nekonečných Aronofsko Refnovských masturbačních kudrlinek pro otylé, přemýšlivé, obrýlené chlapce s mastnými vlasy a senzitivní, hloubavé olizovače banánů v čokoládě. Ten židák si sice trošku hraje na Palmu a nechápu, proč Šónův maskér vpašoval do filmu poručíka Worfa, avšak i tak jsem si celou dobu lascivně třel bradavky a slastně sténal. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Gangsterka, která jako by chtěla stát po boku děl stvořených Scorsesem, Coppolou a De Palmou, namísto toho ale jakýkoliv náznak děje přehluší neuvěřitelnými akčními scénami à la umírající hrdina svým posledním nábojem sejme posledního stojícího záporáka. Film kdesi na pomezí lehké parodie a seriózního dramatu. Dílko, kterému by slušelo mít lepší scénář, být více nekompromisní a méně pozérský, ale které si zjevně některé scény muselo kvůli nedávné střelbě v jednom kině odpustit. Ne, Gangster Squad rozhodně není špatný film, nicméně s podobným obsazením mohl dopadnout mnohem, mnohem lépe. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Josh Brolin (John O'Mara) se v této gangsterce opět potkává se svým rivalem ze staršího filmu Milk (2008) Seanem Pennem (Mickey Cohen). Jejich "morální příslušnost" je ale prohozena: v Milkovi hrál Brolin záporáka, tím je nyní Penn. (hippyman)
  • Každé ráno musel Sean Penn (Mickey Cohen) podstúpiť trojhodinové nanášanie mejkapu. (Spilvo)
  • Nick Nolte, který zde stvárnil policejního náčelníka Parkera, si zahrál šéfa speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty čistí město od organizovaného zločinu, také ve filmu Boss (1996). (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama