Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naomie je mi sympatická a díval jsem se hlavně kvůli ní. Ona ale bohužel byla asi jediná věc co mě zabavila. Jinak se jedná nejen o neoriginální prostou zápletku, ale ještě křečovitě podanou. Sociální téma je tu naroubováno tak slaboduchým způsobem, jako by ty klišé někdo schválně dal dohromady. A my očividně máme věřit, že chudáci niggas sou bezdůvodně šikanovaný bílejma poldama zatímco si jen nevinně dýlovali trochu toho a onoho. Zlý zkorumpovaný poldi a hnusnej systém kterej brání našincovi aby v životě čehokoliv dosáh a proto vůbec nemá cenu snažit se vypadnout z ghetta, pardon ze sousedství. Navíc je to opentlený slabým scénářem se spoustou nesmyslů a ke konci dojemný, že by se člověk usmál. K tomu hromada koktavý muziky. Prostě na mě celý moc černý. Skoro lituju, že jsem nesáhl po něčem jiném. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Black And Blue" má potenciál, no nemá dobrú réžiu a dobré nápady, ktoré by z toho mohli urobiť niečo silnejšie a zaujímavejšie. Vnútorne som dospel k presvedčeniu, že tento film mal byť "Run All Night". Potom by to fungovalo lepšie. Naomie Harris je podľa mňa dobrá vo svojej role, vie čo má tomu ponúknuť a nie je hlúpa.Osobne by som si možno viac užil, keby pôsobila trošku akčnejšie a metodicky. Je to bývalá vojačka. Takže má priestor na to, aby ukázala oveľa viac zo svojich schopností. Pretože 2 turnusy v Afganistane nemohli spôsobiť, aby len utekala a kryla sa. A na konci trošku možno aj bojovala. Mohla toho priniesť viac. Frank Grillo ako zloduch je skvelá voľba, no pôsobí absolútne nezničiteľne. Vezmime si, že dostane 3 rany latou s klincami, spadne z druhého poschodia na kapotu auta, dostane aspoň 10 rán kovovou tyčou a ten chlap nemá problém vstať. Nevadí mi jeho osobnosť. Ale vadí mi, že z neho tvorcovia urobili pána nesmrteľného. Tyrese Gibbson je podľa mňa v pohode a jeho postava sami aj úprimne páči. Rovnako skvelý je aj Mike Colter, no v jeho prípade by som si prial, aby mal nezničiteľnosť Franka Grilla. Pretože to by bol odrazu úplne iný film. Príbeh ako taký je v pohode, no myslím si, že ho dokážete relatívne jednoducho predvídať. Viete, akú bude mať kto rolu a aj k čomu dospejeme na konci. Funguje to? Ako ľahký krimi thriller je to okey. Myslím si, že jedno pozretie tomu kľudne venujte. Ale moc od toho neočakávajte. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice uprostřed ghetta, kde panuje napětí mezi policíí (blue) a černýma (black). Všechno se ještě víc zkomplikuje, když nová krev natočí zkorumpované protidrogové kolegy vraždící teenagery. Od té doby to mělo neskutečný spád, hlavní postava sama proti doslova celému světu, napjatá atmosféra a drsné prostředí New Orleans spolu se "špinavým" filtrem kamery tomu dávaly neskutečnou autentičnost a vizuální syrovost. Za měsíc si na to nejspíš nevzpomenu, ale na aktuální pobavení si to svým tempem bez jediného hluchého místa pozornost udrželo neskutečně s přehledem celý film, a to se často nevidí, palec nahoru. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Film ma milo prekvapil. Ocakaval som, ze sa to nejako beckovo zamota same do seba, ale mne sa takyto pribeh pacil. Je tam sice trochu klise zapletka, ale nenudil som sa. Niektore motivacie postav v jednotlivych scenach su kus nelogicke. Hlavne v druhej polovici som si to vsimol, zo dva razy. Inak skvely film, ktory si budem pamatat dlhsie. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama